Încredințează-ți soarta în mâna Domnului, și El te va sprijini.
Psalmii 55:22

Ascultă ediția audio aici.

Ți s-a întâmplat vreodată să simți că ți se face pielea de găină, că ochii îți lăcrimează, iar inima ți se umple de bucurie doar gândindu-te la toate binecuvântările din viața ta, pe care le-ai primit în mod mai mult sau mai puțin meritat?

Mie deseori mi se întâmplă ca ziua, în timp ce mă ocup de diferite treburi, sau seara, înainte să adorm, să încep să-mi număr binecuvântările. Și, de cele mai multe ori, adorm așa, tot numărând!

Deși am trecut prin diferite încercări, am simțit mâna Sa ocrotitoare asupra mea. Nimeni de pe acest pământ nu este scutit de probleme. Altfel, nu ne-am mai dori Cerul.

Aflată în mijlocul problemelor, m-am rugat mai fierbinte ca oricând. Voiam neapărat să mă conving că El există cu adevărat și intervine în viața mea. O invitație care te poate ajuta și pe tine în acest sens se găsește în cartea Calea către Hristos: „Consacră-te în fiecare dimineață lui Dumnezeu pentru ziua aceea! Supune-I toate planurile tale, ca ele să fie aduse la îndeplinire sau abandonate, după cum va hotărî El, în providența Sa. În acest fel, zi de zi să-ți încredințezi viața în mâinile lui Dumnezeu și, astfel, viața ta va fi din ce în ce mai mult modelată după viața Domnului Hristos. O viață trăită în Hristos este o viață de pace lăuntrică. Nu va fi extaz sentimental, ci o încredere statornică, plină de pace. Speranța ta nu se află în tine însuți; ea este în Hristos” (p. 70).

Situațiile dificile prin care am trecut mi-au întărit credința în El.

Mă simt binecuvântată! El m-a binecuvântat cu un soț grozav și doi băieți minunați.

Dacă treci prin probleme, nu dispera! El este gata să te ajute ori de câte ori tu Îl vei lăsa. Încrede-te în El și vei birui!

Primește sfatul inspirat din cartea Căminul adventist: „Pot veni necazuri, însă acestea sunt partea omenirii. Lăsați ca pacea, mulțumirea și dragostea să păstreze strălucirea soarelui în inimă chiar dacă ziua este înnegurată” (p. 18).

Fii o binecuvântare pentru ceilalți!

 

autor: Andreea Bălan

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO