Eu sunt Pâinea vie care s-a coborât din cer. Dacă mănâncă cineva din pâinea aceasta, va trăi în veac; și pâinea pe care o voi da Eu este trupul Meu pe care Îl voi da pentru viața lumii.
Ioan 6:51

Ascultă ediția audio aici.

În dimineața aceasta, stau în fața cântarului meu de bucătărie, cântărind diferite ingrediente pe care le pun într-un castron mare. Este ziua în care fac pâine, este timpul în care umplu bucătăria de un miros care îmi amintește de copilărie și de gustul pâinii proaspete. Ce pâine bună făcea mama mea! Ea m-a învățat să fac pâine din făină integrală, și în timp ce frământ coca moale să-i dau formă și să o pun în tăvi, îmi răsună în urechi un citat: „Este o datorie sacră a celor care gătesc să învețe cum să prepare o hrană sănătoasă… Este nevoie de gândire și grijă pentru a face o pâine bună; dar este mai multă religie într-o bucată de pâine decât cred mulți” (Divina vindecare, p. 285).

Deși acum aș putea cumpăra pâine integrală, continui săptămână după săptămână să fac acest exercițiu care pentru mine este aproape un exercițiu spiritual. În timp ce pâinea se coace, aroma care face să îți lase gura apă umple toată casa.

Cu plăcere împart pâinile cu o tânără mamă foarte ocupată și cu micuții ei care stau în apartamentul de vizavi sau cu vecinul meu pensionar, a cărui soție nu mai poate găti și coace cum făcea cândva.

În timp ce măsor și amestec ingredientele, mă gândesc la ce metafore spirituale aș putea găsi. Făina – sâmburele întreg al Cuvântului lui Dumnezeu. Drojdia – lucrarea dragostei lui Dumnezeu în viața mea. Sarea – Isus a zis: „Voi sunteți sarea pământului” (Matei 5:13). Uleiul – Duhul Sfânt. Apa – apa vie pe care a oferit-o Isus (vezi Ioan 4:10,14). Pâinea – deplinătatea vieții lui Isus și a jertfei Sale când S-a numit pe Sine Pâinea vieții.

Doamne, dă-mi această pâine a vieții, ca să pot trăi prin ea acum și în veșnicie și ajută-mă să-mi păstrez obiceiul și să o împart cu cei flămânzi (Matei 25:34,35).

Învață să faci o pâine bună, sănătoasă, gustoasă și hrănitoare!

autor: Ioana Mia Iuga

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO