„Ura stârnește certuri, dar dragostea acoperă toate greșelile.” (Proverbele 10:12)

Ascultă ediția audio aici.

Potrivit sondajului de opinie Valuegenesis, cel mai important aspect cu privire la biserică pentru tineri îl constituie relațiile. La vârsta lor, prietenia este unul dintre cele mai importante principii de viață. Însă, din păcate, ceea ce descoperă uneori în biserică sunt certuri și discuții religioase purtate într-o manieră total necreștinească. Orgoliul și ambiția personală se confundă de foarte multe ori cu voia lui Dumnezeu, iar certurile religioase sunt mai periculoase decât cele profane, pentru că oamenii implicați adesea emit pretenția de infailibilitate.

Biserica trebuie să fie locul unde se leagă cele mai frumoase prietenii, locul în care se întâlnesc oameni diferiți, dar care au înțelepciunea și maturitatea de a gestiona diferențele în vederea creării unor relații valoroase. Diversitatea a caracterizat și biserica primară. Chiar dacă au avut parte de călăuzirea directă a Duhului Sfânt, creștinii de atunci nu au fost scutiți de tensiuni și divergențe, dar au învățat să le gestioneze fără resentimente. Înțelegem deci că a trăi înseamnă a fi în conflict, dar resentimentele sunt opționale.

Nu poți fi prieten cu toți oamenii. Pe unii oameni îi simți aproape de sufletul tău de la prima conversație, în cazul altora ai nevoie de mai mult timp pentru a-i înțelege. Isus a avut șaptezeci de ucenici, cu doisprezece a fost apropiat, trei au făcut parte din cercul intim, unu a fost ucenicul iubit, iar unu L-a trădat. Domnul l-a iubit și pe trădător. Nu putem fi prieteni cu toți oamenii, dar prietenoși cu toți oamenii chiar putem fi. Fie ca dragostea lui Dumnezeu să facă din noi oameni prietenoși, înțelegători, iertători, plini de compasiune, gata de sacrificiu în ciuda faptului că suntem diferiți!

Dacă dezamăgirea ipocriziei și a falsității a bătut la ușa vieții tale, ai două opțiuni: să te zbârcești și să te închizi de teama unei noi dureri sau să înflorești sub trădările vieții.

Continuă să cultivi azi, cu atenție și tandrețe, frumoasa floare a prieteniei! „Binecuvântați pe cei ce vă blestemă, rugați-vă pentru cei ce se poartă rău cu voi” (Luca 6:28)!

Provocare:

Manifestă amabilitate, contactând astăzi una dintre persoanele care ți-au greșit!

Beniamin Claudiu Sisu
Conferința Oltenia

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO