„Atunci ce aţi ieşit să vedeţi? Un prooroc? Da, vă spun, şi mai mult decât un prooroc.” Luca 7:26

În istoria bisericii lui Dumnezeu nu au fost decât trei persoane calificate a fi mai mult decât prooroci. Moise, care a condus pe poporul Israel în ţara făgăduită; Ioan Botezătorul, care a pregătit calea Domnului pentru prima Sa venire; şi Ellen White, care a avut de împlinit o misiune specială înaintea celei de a doua veniri ai lui Hristos. Aş vrea să vă sugerez ideea că este foarte puţin probabil să mai avem un asemenea gen de prooroc până la sfârşitul timpului, deşi sunt destule dovezi că darul proorociei va continua să se manifeste în biserică. Este foarte posibil să vedem nu numai dintre aceia care vorbesc în Numele lui Dumnezeu, ci şi dintre aceia care prezic şi cărora li se dau solii speciale de avertizare, de mângâiere, şi de călăuzire a bisericii lui Dumnezeu.

Eu cred în lucrarea, scrierile, şi învăţăturile Ellenei White. Oricine cunoaşte cât de cât din istoria adventiştilor de ziua a şaptea ar trebui să creadă în aceste scrieri. Şi dacă ei nu cred în scrierile acestea, ei vor avea probleme şi în a crede ce le spune Biblia. Eu cred în aceste cărţi, în ciuda celor scrise împotriva lor. Se pot scrie lucruri împotriva oricărui subiect. Dacă-ţi alegi bine sursele, poţi să pledezi cu succes împotriva steagului american, împotriva rolului mamei, şi chiar împotriva plăcintei cu mere.

Eu cred în darul proorociei dat bisericii în secolul trecut, pentru că am găsit că el constituie vocea lui Dumnezeu pentru propriul meu suflet. Şi dacă eu voi avea probleme cu aceste mesaje, este foarte sigur că voi avea probleme şi cu Biblia.

Unul din motivele principale pentru care apreciez acest dar al bisericii este că prin el am fost condus la o înţelegere corectă a neprihănirii lui Isus Hristos. Când am trecut prin vremuri de grea încercare, când era cât pe-aci să mă las păgubaş, şi să caut o altă ancoră, ceea ce mi-a recâştigat încrederea au fost cele scrise despre slava, bunătatea şi frumuseţea caracterului lui Isus, în cărţi cum ar fi Hristos Lumina Lumii. Ceea ce m-a fascinat la această persoană care transmitea mesajele lui Dumnezeu, a fost faptul că subiectul ei favorit era iubirea lui Dumnezeu.

Sunt unii care au o impresie greşită despre acest dar. Ei consideră că Ellen White a fost o persoană rigidă, morocănoasă, şi cu faţa lungă. Ei cred că ea a adresat numai mustrări şi avertizări. Dar dacă vei studia scrierile ei cu înima deschisă, vei descoperi că subiectul central în scrierile ei este Isus.

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO