„Vă las pacea Mea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.” Ioan 14:27.

În cartea Calea către Hristos există o afirmație foarte semnificativă, la pagina 49: „Pe măsură ce conștiința îți este trezită de Duhul Sfânt, vezi câte ceva din caracterul satanic al păcatului, puterea sa, vina ce o simți, grozăvia sa, și privești la tine cu dezgust. Simți că păcatul te-a separat de Dumnezeu, că ești în puterea robiei păcatului.” (Observați că aici este vorba despre o persoană care se află în robia păcatului și recunoaște aceasta.) „Cu cât te lupți mai tare să scapi, cu atât te simți mai neajutorat.” (Oare se vorbește aici despre un păgân, un răzvrătit, ori despre cineva care se zbate să ducă o viață dreaptă?) „Motivele voastre sunt nesfinte; inima voastră nu este curată. Vedeți că viața voastră este plină de egoism și păcat. Tânjiți să fiți iertați, curățiți și eliberați. Armonie cu Dumnezeu, asemănare cu El – ce poți face ca să le obții?” Dacă înțeleg eu bine, acest paragraf descrie o viață în neorânduială, pe cineva care este învins, căzut și descurajat.

Știți ce mă așteptam să spună? Că nevoia noastră este de a încerca cu mai multă stăruință. A lua mai multe hotărâri. Că ceea ce avem nevoie este să fim mai sinceri, mai dedicați, mai consacrați. Ori, poate, că trebuie să studiezi Biblia și să te rogi mai mult, sau să lucrezi mai mult pentru alții. Însă, în loc de toate acestea, se spune că ceea ce ne lipsește este pacea! Sună ca o greșeală!

Cred că oricine își dă seama că nu poți avea pace când ai o viață atât de încurcată. Dar nu asta se spune. Nu se spune că pacea vine în urma biruinței ci că biruința vine în urma păcii. Poți înțelege aceasta? Acesta este una dintre cele mai profunde învățături cu privire la mântuirea prin credință.

Este cunoscut de către experți că singurul fel în care un copil poate învăța din greșeli și căderi este să știe că este iubit și acceptat în timp ce le face. Respingerea face pe om să rămînă în păcate și greșeli. Conștiența că ești acceptat și iubit te ajută să crești, și-ți transformă viața. Pacea aduce cu adevărat ușurare.

Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

 

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO