Şi judecata aceasta stă în faptul că, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina.

(Ioan 3:19)

Dumnezeu îşi va pune în cele din urmă pecetea pe decizia pe care o vom lua în ceea ce îl priveşte pe Isus. Cum am putea sublinia îndeajuns acest adevăr?

Iuda Iscarioteanul nu L-a vândut pe Domnul Hristos, ci, în realitate, s-a vândut pe sine. El a pus pe propria persoană preţul de treizeci de monede de argint. La judecata finală, Dumnezeu îşi va aşeza pecetea pe această valoare pe care şi-a stabilit-o singur. Nu avem motive să afirmăm că Dumnezeu ar fi aspru în judecăţile Sale şi că ne-ar ţine departe de cer.

Momentul crucial din viaţa lui Zacheu a venit atunci când L-a întâlnit pe Hristos. El ştia că era escroc, că nu făcea bine când lua ce nu i se cuvenea şi că trebuia să îndrepte lucrurile. Şi a înţeles că trebuia fie să îl accepte pe Hristos, fie să continue să-şi vândă sufletul pentru bani. El L-a ales pe Hristos. La judecata finală, Dumnezeu îşi va aşeza pecetea pe alegerea lui.

A ieşit la iveală adevărul despre fumat şi despre legătura lui cu cancerul. Totuşi oamenii continuă să fumeze. Bolnavilor de cancer de plămâni li se pare exagerată ideea că viciul acesta le aduce moartea. Ei îşi semnează singuri sentinţa la moarte. Ei uită că plata încălcării legilor sănătăţii şi ale vieţii este moartea.

Tot aşa se va întâmpla şi cu aceia care declară că nu vor să îl accepte pe Isus Hristos ca Domn. Ne-am cam săturat de cei care vor să îndepărteze preocuparea altora faţă de destinul veşnic printr-un surâs sau printr-un argument. Hristos nu a fost un Mântuitor de tip „Pollyanna”, care să trateze cu uşurătate importanta luării unei decizii serioase.

Pretextele pe care le aduc oamenii sunt fără valoare. Unii se justifică zicând că alţii i-au împins să caute bogăţie şi plăcere. Alţii spun că oamenii i-au abătut de pe drumul cel bun sau că responsabilităţile mari şi presante nu le-au permis să îşi ia timp pentru Hristos. Cu toate acestea, Dumnezeu îşi va aşeza pecetea pe decizia noastră, pe destinul pe care ni-l alegem personal. El nu va numi ura dragoste, nici necinstea cinste, nici neascultarea ascultare. El va scrie în dreptul nostru soarta pe care ne-am ales-o singuri.

Astăzi este ziua cercetării!

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO