Dar când va veni Fiul omului, va gâsi El credinţă pe pământ?

(Luca 18:8)

În textul acesta, sunt afirmate două adevăruri. În primul rând, este afirmată certitudinea lui Dumnezeu:„Când va veni Fiul omului”, iar în al doilea rând, incertitudinea omului: „va găsi El credinţă pe pământ?”.

Textul nu spune „dacă va veni Fiul omului”, ci „când va veni Fiul omului”. Domnul Hristos a promis: „Mă voi întoarce.” Revenirea Sa este garantată. Într-o zi, lumea, aşa cum o ştim, va lua sfârşit. Putem conta pe faptul acesta. Domnul Hristos îi va pune punct. Dar sfârşitul nu va avea loc printr-un război nuclear sau prin prăbuşirea civilizaţiei.„Când va veni Fiul omului…”„Amin, vino, Doamne Isuse!” Aceasta este certitudinea lui Dumnezeu.

„Va găsi El credinţă pe pământ?” în Biblie, certitudinea lui Dumnezeu este aşezată în contrast cu incertitudinea oamenilor. În ceea ce-L priveşte pe Dumnezeu, Biblia se exprimă întotdeauna în termeni siguri. În ceea ce-l priveşte pe om, există dubii serioase. Credinţa va fi rară. Nimic din existenţa noastră nu este durabil dacă nu îşi are rădăcina în Hristos şi în Cuvântul Său. Hristos nu ne părăseşte, deşi noi îl dezamăgim deseori. Suntem noi siguri de relaţia cu Dumnezeu?

Oaspetele ceresc bate la uşa inimii oamenilor. Hristos stă la uşa inimii şi bate. Totuşi unii sunt atât de ocupaţi să-şi numere banii, încât nu aud ciocăniturile; alţii sunt atât de absorbiţi de plăceri, încât rămân nepăsători; alţii sunt aplecaţi asupra cărţilor şi sunt atât de captivaţi de ceea ce citesc, încât nu acceptă să fie deranjaţi, iar alţii sunt atât de încântaţi de meci, încât nu mai pot fi atenţi la altceva.

Pentru cei lumeşti, pentru cei care duc o viaţă deşartă, de păcat, sfârşitul lumii acesteia va însemna şi sfârşitul existenţei lor. Dar pentru cei care au trăit în părtăşie cu Domnul Hristos, sfârşitul va însemna întâlnirea personală cu El.

Omul lipsit de neprihănirea lui Isus Hristos nu are curajul să-L întâlnească faţă în faţă, pentru că El a dus o viaţă desăvârşită. În schimb, omul care L-a urmat aici şi acum îl va întâmpina cu bucurie la revenirea Sa. Dacă umblăm împreună cu El acum, avem garanţia că vom fi veşnic cu Ei!

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO