V-am scris, tinerilor, fiindcă sunteţi tari şi Cuvântul lui Dumnezeu rămâne în voi şi aţi biruit pe cel rău.

(1 Ioan 2:14)

Tânărul bogat care a venit la Domnul Hristos dornic să afle cum putea moşteni viaţa veşnică avea aproape totul. Nu ştim cum arăta, cât de înalt era. Poate că era inteligent, renumit, educat şi arătos. Poate că avea o constituţie viguroasă. Poate că punea întrebări bune. Poate că era cumsecade. Ceea ce ştim despre el este că nu a fost dispus să renunţe la tot ce avea pentru un lucru de valoare supremă, pentru singura condiţie indispensabilă a succesului: dedicarea personală în slujba lui Dumnezeu.

Tinerii din generaţia aceasta sunt cei mai competenţi din câţi am întâlnit, dar sunt totodată şi cei mai criticaţi. Mulţi dintre ei sunt dornici să se dedice unei cauze nobile. întrebarea pe care şi-o pun ei nu este dacă e greu, ci dacă merită. Credinţa creştină are o latură eroică ce îi poate atrage. Ea cere implicare totală.

E simplu să le spui tinerilor că, dacă au o relaţie corectă cu Dumnezeu, toate celelalte se rezolvă de la sine; totuşi problemele şi dorinţele lor nu se rezolvă prin simpla înşirare a unor sfaturi ieftine.

Numele lui Isus trebuie să devină mai mult decât un slogan. Creştinul are convingerea fermă că lucrurile prioritare în viaţă sunt loialitatea faţă de Dumnezeu şi ascultarea de Cuvântul Său.

Devotamentul faţă de Dumnezeu şi faţă de Fiul Său înseamnă conflict cu lumea. Noi, creştinii, nu avem cum să ne împăcăm cu păgânismul din vremea aceasta. Hristos ne-a răscumpărat pentru o viaţă curată şi liberă. El nu ne oferă o cale uşoară şi lină spre împărăţia lui Dumnezeu. Suntem chemaţi la sacrificiu şi la suferinţă. Să nu dăm înapoi!

În cadrul instituţiilor creştine, este necesar să punem accent pe privilegiul de a sluji, şi nu pe cel de a conduce. Nu e timp pentru declaraţii de aderare din pură complezenţă. Trebuie să trecem de acest nivel. Nu toate bisericile sunt la fel. Noi trebuie să credem în unicitatea bisericii rămăşiţei din care facem parte şi în misiunea divină pe care o avem. Trebuie să fim receptivi şi să răspundem chemării lui Dumnezeu de a ne alătura mişcării ce va pregăti calea pentru revenirea lui Hristos.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO