Să puteţi pricepe… care sunt lărgimea, lungimea, adâncimea şi înălţimea şi să cunoaşteţi dragostea lui Hristos.

(Efeseni 3:18,19)

Timpul în care trăim este numit de unii după o zodie din horoscop. Pentru alţii, care se ghidează după alte repere, un an sau un veac anume are un specific aparte. Simţim că lumea din jur este instabilă, impredictibilă, excentrică. Cuvintele-cheie sunt dragostea liberă, stilul de viaţă dezinhibat, „emanciparea”. Este aproape de necrezut că atât de mulţi tineri sunt dornici să se debaraseze de lucrurile materiale!

Religia de care au nevoie tinerii acum este religia dragostei demne de încredere. Religia dragostei lui Dumnezeu nu doar că ne satisface nevoia personală, ci ne umple sufletul până dă pe dinafară, revărsându-se spre cei din jur şi oferindu-le ce e mai bun şi mai înalt, indiferent de purtarea lor faţă de noi. Atunci nimic din ceea ce îţi spun alţii nu te mai poate răni.

Dragostea creştină autentică nu îţi va îngădui să-ţi continui viaţa izolat de oameni. Ea nu se va juca cu emoţiile lor. Nu îi va înşela emoţional ori psihic. Nu îţi va îngădui să debitezi platitudini religioase şi morale, să îi cataloghezi pe alţii şi să le oferi soluţii ieftine. Dragostea oferită de lume este lipsită de puritate şi de integritate. Dar Hristos îţi oferă o dragoste desăvârşită, o capacitate de a iubi care îţi aduce împlinire deplină.

Ce vrei cu adevărat de la viaţă? Ce contează cel mai mult pentru tine? Domnul Hristos ne dăruieşte capacitatea de a iubi şi de a primi iubire; ne dăruieşte o dragoste lipsită de gelozie, ostilitate, invidie sau egoism, o dragoste care nu ne tulbură liniştea minţii şi a spiritului.

Dragostea sfântă a lui Dumnezeu este singurul lucru de sub soare care ia toată inconsecvenţa ta, toate scăpările tale şi emoţiile tale nefireşti, le vindecă şi te transformă într-un om iubitor.

Nu mai e necesar să subliniem cât de uşor poate un tânăr să-şi piardă capacitatea de a iubi cu adevărat. Lumea noastră a coborât dragostea la nivelul fizic, determinându-i pe oameni să ducă o viaţă incompletă. Domnul Hristos te vindecă pe de-a-ntregul. El te va ajuta să iubeşti la capacitatea ta maximă. Dorinţa Sa este să cunoşti dragostea Sa, ca să ajungi plin „de toată plinătatea lui Dumnezeu” (Efeseni 3:19).

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO