Eu am venit ca oile sa aibă viaţa şi s-o aibă din belşug.

(Ioan 10:10)

Tinerii îşi doresc o religie care să-i ajute să-şi trăiască viaţa la maximum. O astfel de religie este vitală pentru ei. După cum respiraţia este vitală pentru organism, tot la fel Isus Hristos este vital pentru credinţa creştină. Pentru tineri, creştinismul va fi vital sau nu, în funcţie de ce vor crede despre viaţa, moartea şi misiunea lui Isus.

Hristos a spus:„Şi nu vreţi să veniţi la Mine ca să aveţi viaţa!” (loan 5:40). Nu trebuie să vorbim cu nepăsare despre Dumnezeu şi despre viaţă. Nu îl putem cunoaşte pe Dumnezeu prin forumuri, dezbateri şi dialoguri. Isus nu este un cod de legi. El este Restauratorul vieţii noastre, a tuturor.

Avem nevoie de libertate reală, nu de o conformare oarbă. Tinerii sunt datori să se informeze despre adevărul care contează şi care eliberează. Nu ne putem bucura de libertate atâta timp cât ne mulţumim cu ceea ce ştim deja. Libertatea vine odată cu acea creştere spirituală care face imposibilă dorinţa după lucruri ieftine, urâte, murdare şi dezonorante.

Dimpotrivă, indiferenţa faţă de adevărul venit de la Dumnezeu face imposibilă religia adevărată. Prea mulţi se arată neinteresaţi să trăiască potrivit cu adevărul. Viaţa lor este un amestec de adevăr şi eroare. Isus este adevărul, nu pentru că învăţăturile bisericii îl numesc aşa, ci pentru că El ne schimbă, ne transformă şi ne oferă împlinire deplină.

Adevărata libertate se găseşte în credinţa creştină. Nu putem avea o viaţă realizată dacă nu cunoaştem această libertate. Nu are niciun rost să pretindem că suntem liberi atâta timp cât stăm la distanţă de Domnul Hristos. Sclavia faţă de eul propriu sau faţă de păcat este un plan de viaţă complet lipsit de valoare. Pur şi simplu nu are cum să dea roade. Avem nevoie de o schimbare fundamentală. Numai Hristos ne oferă un plan de viaţă garantat. Dacă vrem să fim liberi, izvoarele vieţii trebuie curăţate. Atunci energiile trupului şi minţii noastre se vor revărsa nestingherite, precum apele unui râu.

Dumnezeu ne-a creat cu un potenţial minunat şi cu capacităţi nelimitate. „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră” (Geneza 1:26), a spus El. Isus Hristos urmăreşte să facă din această intenţie o realitate.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO