Ci creşteţi în harul şi în cunoştinţa Domnului
şi Mântuitorului nostru Isus Hristos.

(2 Petru 3:18)

Suntem chemaţi la cea mai mare aventură morală şi spirituală din câte putem cunoaşte: atingerea staturii depline a Domnului Hristos. Nu este destul să ne convertim şi să facem primii paşi în viaţa creştină. Avem nevoie să înaintăm. Să nu pierdem vremea pe marginea drumului şi să nu ne abatem de la traseu!

Noi nu putem trăi cu ceea ce am mâncat luna trecută. La fel se întâmplă şi în plan spiritual: avem nevoie să citim Cuvântul lui Dumnezeu în fiecare zi cu încântare, să ne hrănim cu adevărurile lui. Câteodată ne simţim abătuţi din cauza impresiei că nu reuşim să reţinem nimic din Biblie. Mergem la biserică regulat şi credem că Dumnezeu este prezent acolo, dar nu izbutim să îl cunoaştem aşa cum ar trebui.

Când eram copil, am citit într-un manual o poveste despre judecata de apoi, în care viaţa spirituală a oamenilor era măsurată cu o vergea din lemn. Autorul o relata ca şi cum i-ar fi fost descoperită printr-un vis. În visul său, se făcea că oamenii erau chemaţi înaintea lui Dumnezeu ca să dea socoteală. Nume după nume era strigat şi fiecare venea şi se aşeza în dreptul vergelei. În momentul când se aşeza în dreptul ei, omul fie creştea, fie se micşora în înălţime, în funcţie de viaţa morală şi spirituală dusă pe pământ. Astfel, coordonatoarea Asociaţiei Femeilor Creştine, deşi părea a avea multe lucruri care să o recomande, deşi făcuse multe fapte bune, când s-a aşezat lângă etalon, s-a pipernicit dintr-odată. Bătrânul cizmar, care nu impresionase într-un mod deosebit pe nimeni, dar care era un om smerit şi iubitor de oameni, a căpătat o statură uriaşă. Un tânăr, deşi bun sportiv şi îndrăgit de colegii lui, nu a reuşit să atingă înălţimea dorită. Au urmat alţii şi alţii şi în cele din urmă a venit rândul povestitorului. El deţinea o poziţie înaltă în lume, dar când s-a aşezat lângă vergea a scăzut în înălţime! L-a rugat atunci stăruitor pe înger să-i dea o nouă şansă de a creşte spiritual şi rugămintea i-a fost îndeplinită.

Socotim noi că este importantă creşterea spirituală? Investim în ea ce avem mai bun din timpul, ideile şi energia noastră? Dacă umblăm alături de Domnul Hristos, vom căpăta statura şi chipul Său. Vom creşte spiritual numai dacă ne dorim cu adevărat acest lucru.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO