Să nu-ți fie rușine de Domnul Hristos!

 Să nu-ţi fie ruşine dar de mărturisirea Domnului nostru… Ci sufere împreună cu Evanghelia,
 prin puterea lui Dumnezeu.

(2 Timotei 1:8)

Într-o predică a sa, Halford Luccock a povestit despre reacţia pe care a avut-o un băiat când a intrat pentru prima oară în biserică şi când l-a auzit pe predicator făcând ceea ce i s-a părut lui a fi un anunţ şocant, şi anume că un Om bun şi curajos, care trăise cu mult timp în urmă, îndurase un chin cumplit fiindcă trebuia să facă pentru oameni un lucru pe care ei nu îl puteau face. Băiatul asculta povestea sfâşietoare şi plângea înăbuşit în colţul lui. Din când în când trăgea cu ochiul în sală, uimit că nimeni nu schiţa niciun gest. Mai târziu, a întrebat-o pe mama lui de ce oamenii ceilalţi nu au plâns, iar ea l-a sfătuit să nu mai pună totul la inimă, ca să nu fie luat drept băiat ciudat şi prost.

În fiecare generaţie au existat oameni indiferenţi sau laşi, care s-au ruşinat de darul nespus de mare al harului lui Dumnezeu. Aceasta este nebunia: că omul se întoarce la pământul şi la averea lui, la sporturile şi la distracţiile lui şi le priveşte ca pe lucrurile principale în viaţă, se mândreşte cu ele, îşi investeşte timpul şi energia în ele şi face sacrificii pentru ele!

Se cuvine să ascultăm de Isus Hristos cu cea mai mare seriozitate şi solemnitate. Se cuvine să ne lăudăm numai în Acela care are răspunsurile la toate întrebările noastre. Să punem la inimă darul suprem oferit de Dumnezeu!

Cea mai bună metodă de a ne feri de laşitate este aceea de a preţui şi a recunoaşte cine este Dumnezeu. Metoda cea mai eficientă de a învinge ruşinea este răspunsul pozitiv la chemarea Omului-Dumnezeu care Şi-a dat viaţa pentru răscumpărarea noastră. Pacostea plictiselii la biserică este alungată prin contemplarea dragostei nepieritoare a Aceluia care a refuzat să-i lase pe copiii Săi de pe pământ pradă morţii veşnice. Nu este suficient să stai între cei patru pereţi ai bisericii şi să-l cânţi imnuri lui Dumnezeu. E nevoie să ieşi printre oamenii indiferenţi şi împietriţi şi să le dai mărturie cu curaj, fără să-ţi fie ruşine de Hristos, de biserica Sa sau de ultimul Său mesaj pentru lume!

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO