în seninătate şi încredere va fi tăria voastră.


(Isaia 30:15)

Creştinul este matur cu adevărat atunci când nu mai simte nevoia să se apere, atunci când nu mai simte nevoia să pună întrebări sau să iasă în faţă pentru a obţine acceptare şi recunoaştere, atunci când nu-şi mai deschide gura ca să se plângă de oameni sau de insistenţele lor.

Niciodată nu suntem mai puternici din punct de vedere emoţional şi spiritual decât în clipele în care, printr-o putere care vine de sus, stăm liniştiţi înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor. Avem nevoie să nu ne mai facem griji cu privire la noi, să nu ne mai preocupe ce gândesc alţii despre noi. Avem nevoie să lăsăm frâiele vieţii în seama lui Dumnezeu. Secretul care face toate lucrurile acestea posibile este înţelegerea faptului că Dumnezeu ne iubeşte şi ne acceptă. Când înţelegem acest lucru, sufletul nostru este liniştit.

Să ne păstrăm inimile deschise faţă de dragostea veşnică pe care Dumnezeu ne-o oferă fără plată şi în măsură bogată şi să nu ne mai frământăm de problemele pe care le întâmpinăm în viaţă. Dragostea lui Dumnezeu alungă din suflet preocuparea de sine, întrucât ea este semnul că nu ne încredem şi nu depindem de El. Avem nevoie să îl lăsăm pe Dumnezeu să ne iubească şi să ne facă liberi.

Viaţa nu e uşoară. Acum este timpul ca Hristos să fie totul pentru noi. El este scutul şi salvarea noastră. Când israeliţii se aflau prinşi între Marea Roşie şi armata egipteană şi nu aveau unde să mai meargă, Moise le-a spus:„Nu vă temeţi de nimic, staţi pe loc şi veţi vedea izbăvirea pe care v-o va da Domnul în ziua aceasta… Domnul Se va lupta pentru voi, dar voi, staţi liniştiţi” (Exodul 14:13,14).

Dacă ni s-ar cere să dăm exemple de creştini puternici, remarcabili, demni de admiraţie, probabil că i-am alege pe cei siguri pe ei, pe cei energici, pe cei activi. Totuşi în Biblie, marii oameni ai lui Dumnezeu nu se luptă şi nu strigă. Ei lasă în linişte problemele vieţii în mâna Domnului. Dependenţa lor şi rugăciunile lor profunde rămân în mare parte nerostite. Ei nu îşi etalează faptele de slujire. Viaţa lor este caracterizată de o dragoste simplă şi de încrederea calmă în Dumnezeu.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO