Ia seama bine la citire, la îndemnare şi la învăţătura pe care o dai altora… Pune-ţi pe inimă aceste lucruri.

(1 Timotei 4:13,15)

Una dintre cele mai tragice nuvele din literatura americană este Man Without a Country [„Omul fără patrie”], scrisă de Edward Everett Hale, în care personajul principal este condamnat să trăiască în exil. Totuşi creştinul fără Dumnezeu se găseşte într-o situaţie mult mai dramatică decât omul fără patrie descris acolo. Oricâte reuşite am avea în viaţă, ele nu ne folosesc la nimic dacă nu-L avem pe Hristos. Dumnezeu ne invită să luăm în serios părtăşia cu El.

Pentru mulţi oameni, părtăşia cu Dumnezeu pare a nu conta, deşi Domnul Hristos ne vorbeşte deseori despre importanţa ei. El ne-a promis că, dacă păstrăm legătura cu El zi de zi, viaţa noastră va fi înfloritoare. Şi dacă avem încredere în cuvântul Său, atunci de ce nu acţionăm în baza lui? Să ne încurajăm unii pe alţii să petrecem personal timp cu Domnul. în mod sigur atunci vom da piept cu viaţa mai uşor. Totuşi unii spun: „Dar nu-mi stă în fire să fac lucrul acesta.” Domnul îţi poate schimba atitudinea. îl crezi tu pe cuvânt? Crezi tu că-Şi va împlini făgăduinţa? Atunci de ce crezi că este atât de greu să petreci timp singur cu El?

Noi purtăm numele de creştini, dar de multe ori suntem creştini numai când venim la biserică. în rest, ne ducem viaţa de parcă nu am avea nevoie de Dumnezeu. Ne lăsăm purtaţi de curentul competiţiei, al acumulării de lucruri materiale şi ne dăm seama prea târziu că toate acestea sunt nefolositoare.

Dumnezeu Se luptă să ajungă la inima noastră şi să ne direcţioneze timpul şi energiile spre o cauză mai bună. Să-l permitem să ne ia viaţa în stăpânire şi să ne conducă pe cărarea păcii, a dragostei şi a fericirii! Cei care fac acest lucru găsesc mult mai repede metoda de a-şi îndrepta greşelile şi îşi împlinesc sarcinile mult mai uşor.

Tatăl nostru nu este străin de presiunile la care suntem supuşi şi de problemele vieţii noastre. Cineva mi-a spus odată că era prea ocupat ca să-şi ia timp pentru devoţionalul personal. Cu alte cuvinte, el îi spunea lui Dumnezeu:„Doamne,Tu însemni prea puţin pentru mine. Mă descurc şi singur!”

Să nu uităm că viaţa noastră face parte din planul lui Dumnezeu. De aceea, să-L lăsăm să vină în viaţa noastră. Să ţinem ferestrele sufletului deschise către El!

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO