Sufletul meu însetează după Dumnezeu, după Dumnezeul cel viu.

(Psalmii 42:2)

Însetăm noi după Dumnezeu în mijlocul confortului, bogăţiilor şi plăcerilor de pe acest pământ? Simţim noi că lucrurile din lumea aceasta nu ne satisfac? Nu ne înşelăm dacă avem convingerea că, oricâte lucruri am avea în viaţa aceasta, nu am avea nimic dacă ne-ar lipsi Dumnezeu!

Te-ai adăpat în ultima vreme din izvorul divin al iertării păcatelor şi al îndepărtării vinovăţiei? Te-a ajutat dragostea lui Dumnezeu să te cunoşti aşa cum eşti şi să scapi de dorinţa de a te ascunde după aparenţe false? Te-a condus Hristos la adevărul care te face slobod? Când vii la închinare Sabat de Sabat, îl auzi cum vorbeşte inimii tale? Iar în timpul săptămânii, când eşti preocupat cu munca, cu grijile vieţii şi cu obligaţiile faţă de familie, ai simţit nevoia după pacea Sa?

Vezi tu, sufletul nostru nu poate fi satisfăcut în mod real dacă nu îl are pe Dumnezeu. Trăim într-o lume păcătoasă din care nu avem cum să evadăm. Ştim că ea nu ne oferă nicio soluţie pentru nevoile şi dorinţele noastre sufleteşti. Zi de zi susurul blând al vocii divine ajunge în conştiinţa noastră şi ne aduce aminte de marea noastră nevoie după Dumnezeu. Ne aduce aminte că El are un rol în viaţa noastră şi că are dorinţa de a ne aduce împlinire.

Setea aceasta după Dumnezeu nu este falsă, nu derivă din fantezia noastră sau din temerile noastre, ci din dorinţa aşezată de El însuşi în inimile noastre. După despărţirea lui Adam şi a Evei de Domnul, în inima omenească s-a făcut un mare gol care nu va fi umplut decât la revenirea Sa. Noi nu am fost meniţi să trăim separat de Dumnezeu, tot la fel cum nu am fost meniţi să trăim izolaţi de semenii noştri.

De aceea, să recunoaştem setea sufletului după Dumnezeu. Să dăm ascultare strigătului sufletului nostru după El şi strigătului Său după noi şi să rămânem în El.

Dumnezeu îi caută fără încetare pe copiii Săi pierduţi. Iar căutarea Sa îşi găseşte în noi un corespondent: căutarea noastră după El. Mai devreme sau mai târziu, ne vom pierde sănătatea, bogăţiile, prietenii şi chiar pe cei dragi. Dar prezenţa lui Dumnezeu în suflet nu ne va părăsi niciodată. Vrei să iei chiar acum decizia de a căuta prezenţa Sa în sufletul tău?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO