Pe la miezul nopţii, Pavel şi Sila se rugau şi cântau cântări de laudă lui Dumnezeu, iar cei închişi îi ascultau.

(Faptele apostolilor 16:25)

Religia lui Pavel şi a lui Sila nu era deloc monotonă. Cât de multă nevoie are lumea noastră de astfel de creştini! Cât de multă nevoie avem de o astfel de credinţă în vremuri tulburi! Bill crescuse într-o familie creştină, dar a intrat în nişte încurcături serioase şi a fost condamnat la închisoare. Când l-am vizitat, m-a rugat să-i aduc o Biblie. Neglijase Sfânta Scriptură mai mulţi ani la rând şi acum era dornic să o studieze, să trăiască aşa cum scria în ea, pentru a evita pe viitor experienţa aceea dureroasă. Spera ca Dumnezeu să-l ierte şi ca oamenii să nu-şi piardă încrederea în el.

Dar banca spirituală în care încerca el să strângă era deja intrată în faliment. Depozităm noi acum în banca spirituală comorile ce ne vor fi necesare în zilele rele din viitor? Sau aşteptăm ca mai întâi să vină necazul şi abia atunci să strigăm la Domnul? Dacă am proceda aşa în lumea afacerilor sau în orice alt domeniu, am eşua în mod sigur. Aşteptăm ca mai întâi să ne pierdem locul de muncă şi abia apoi să ne asigurăm că vom beneficia de ajutor de şomaj? Aşteptăm ca mai întâi să avem un accident şi abia atunci să ne facem o asigurare auto?

Creşterea în viaţa morală şi spirituală se aseamănă cu acumularea de dobânzi la bancă. Acum este timpul să investim în ea. Acum este timpul să strângem putere pentru a înfrunta şi a birui ispitele care vor veni peste o lună.Timpul de faţă e crucial pentru fiecare dintre noi. Zilele nu vor fi mai bune în viitor. Avem nevoie să ne dezvoltăm acum o minte sănătoasă şi un caracter desăvârşit.
Ni se întâmplă de multe ori să săvârşim păcate în circumstanţe care ne iau pe neaşteptate şi abia la sfârşit să ne dăm seama că nu le-am fi săvârşit dacă ne-am fi pregătit spiritual în mod adecvat. Avem nevoie să ne facem un obicei din a ne pregăti zilnic, fiindcă nu ştim ce ne rezervă ziua de mâine. Nicio pantă dificilă pe care ne propunem să o escaladăm nu necesită mai multă atenţie decât locurile alunecoase pe care le întâlnim în viaţa morală şi spirituală. Puterea divină ne stă la dispoziţie în orice situaţie. Să o cerem chiar acum!

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO