Ştiţi în ce împrejurări ne aflăm: este ceasul să vă treziţi în sfârşit din somn, căci acum mântuirea este mai aproape de noi decât atunci când am crezut.

(Romani 13:11)

Ce înseamnă timpul pentru noi? Un bărbat care a fost închis într-un lagăr de concentrare a fost întrebat odată ce a făcut în tot acel timp. Răspunsul său a fost următorul:„Am supravieţuit.”în condiţiile acelea, nici nu avea altceva de făcut. Pentru creştin însă, supravieţuirea nu este nici pe departe modul de viaţă potrivit. Noi trăim numai atâta timp cât suntem răscumpăraţi prin Hristos aici şi acum. Trăim prin manifestarea dragostei şi purităţii Sale acum. Ne utilizăm posesiunile prin investirea lor în împărăţia lui Dumnezeu acum. Trebuie să fim oneşti cu noi înşine acum.Trebuie să fim credincioşi faţă de Dumnezeu acum.Trebuie să fim devotaţi lui Hristos acum. Prezentul este tot ce avem.

Unii aşteaptă o fericire care se află întotdeauna în viitorul apropiat, peste o zi, peste o săptămână. Realitatea este că atât vremurile bune, cât şi vremurile de criză ne pot apropia de Dumnezeu, fie prin recunoştinţă, fie prin conştientizarea nevoii noastre. Pe unii totuşi, vremurile bune i-au purtat departe de Dumnezeu din cauza mândriei, a plăcerilor şi a egoismului.

Acum este timpul să creştem spiritual. Viaţa nu stă în abundenţa lucrurilor pe care le posedăm. Construirea unui nou etaj la casa ta nu-ţi va adăuga vreun centimetru la statura spirituală. Donarea unui număr mare de cărţi valoroase bibliotecii unei universităţi nu-ţi va spori cu nimic educaţia.

Lucrul esenţial care ar trebui să ne preocupe acum este creşterea până la „statura plinătăţii” Domnului nostru. Diavolul va avea grijă să nu ne lase să ne dezvoltăm normal. Influenţele rele sunt pretutindeni în jurul nostru şi nu ne putem permite să stăm cu braţele încrucişate. Creşterea presupune înfrângerea a tot ce se opune vieţii creştine, presupune aducerea roadelor Duhului în măsură bogată. Creşterea nu este întotdeauna uşoară, dar este esenţială şi trebuie să aibă loc acum. Să nu uităm că, dacă nu creştem, murim.

Lucrurile mai puţin bune şi mai puţin alese care ne mănâncă nopţile şi zilele, lucrurile zadarnice care ne ocupă orele ne fură din veşnicie. Timpul petrecut acum cu lucrurile care ne ajută să împlinim scopul vieţii creştine ne va fi înapoiat însutit la revenirea Sa şi în ziua în care vom moşteni pământul.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO