Apropiaţi-vă de Dumnezeu şi El Se va apropia de voi.

(Iacov 4:8)

Ce înseamnă să ne apropiem de Dumnezeu? Cum putem face acest lucru?
Faptul că Dumnezeu doreşte să avem comuniune cu El ne bucură foarte mult. Şi ştim că nu ne-ar fi făcut această invitaţie dacă apropierea de El ar fi fost imposibilă. Prin Domnul Hristos, El a făcut tot ce era necesar pentru a ne atrage înapoi la Sine.

Adevărul că Dumnezeu caută să Se apropie de noi este de primă importanţă pentru noi. Acesta este în esenţă mesajul Bibliei: Dumnezeu îi caută pe oamenii pierduţi! El ne-a auzit strigătul când ne afundam în păcat şi în moarte şi a coborât până la noi ca să ne scape. El Se apropie de noi prin Isus Hristos. Se aşază între noi şi trecutul nostru păcătos, prin Fiul Său. El Se apropie de noi oferindu-ne iertare. Noi ne apropiem de El prin pocăinţă. El Se apropie de noi prin dragoste. Noi ne apropiem de El prin recunoştinţă şi smerenie. El Se apropie de noi ca un susur blând şi subţire.
Noi ne apropiem de El prin rugăciune şi prin studiul Cuvântului Său. În fiecare zi ne captează atenţia şi ne atinge inima. Ne transformă clipă de clipă. Iar dacă se întâmplă să cădem, ne iese înainte ca să ne ridice şi să ne arate că ne iubeşte.

Într-o galerie de artă este expus un tablou cu titlul „Apele lui Lethe”(în mitologia greacă Lethe fiind Râul Uitării necazurilor de pe pământ). Pe un mal al râului sunt înfăţişaţi oameni bătrâni, infirmi, amărâţi, vlăguiţi, bolnavi, descurajaţi şi pierduţi. Pe măsură însă ce traversează râul şi ajung pe celălalt mal, cei înaintaţi în vârstă îşi recapătă vigoarea tinereţii, cei mâhniţi îşi recapătă bucuria, cei bolnavi şi infirmi îşi recapătă sănătatea.

Prezenţa lui Dumnezeu face totuşi mai mult decât toate apele oricărui râu magic. Naaman a înţeles lucrul acesta. A înţeles că vindecarea nu a venit ca urmare a afundării în apele Iordanului, ci a afundării în dragostea şi în îndurarea divină. Cu ocazia aceea, el a lăsat în urmă atât lepra, cât şi păcatele şi durerile trecutului. Dumnezeu S-a apropiat de el, iar el a reîntinerit şi a cunoscut un nou început, o viaţă liberă plină de sens.

Acolo unde este prezent păcatul, este prezent şi harul divin care mântuieş- te din păcat. Dumnezeu ne iubeşte oricât de păcătoşi şi de slabi am fi. în curând vom sosi la destinaţie. Dumnezeu Se apropie de noi cu răbdare, îndurare, iertare şi iubire. Noi ne apropiem de El şi avem încredere că totul va fi bine.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO