Hazael a zis: „Pentru ce plânge domnul meu?” Şi Elisei a răspuns: „Pentru că ştiu răul pe care-l vei face copiilor lui Israel… Hazael a zis: „Dar ce este robul tău, câinele acesta, ca să facă lucruri aşa de mari?”

(2 Împăraţi 8:12, 13)

Profetul Elisei a făcut o călătorie din Israel la Damasc, capitala Siriei. Ben Ha­dad, împăratul sirian, era bolnav şi, când a primit vestea despre venirea pro­fetului, 1-a trimis înaintea lui pe Hazael, slujitorul său de încredere, pentru a-l întreba dacă avea să se însănătoşească. Elisei i-a spus lui Hazael că stăpânul lui se va însănătoşi. Apoi, s-a uitat ţintă la el multă vreme până când acesta a fost nevoit să-şi lase privirile în pământ de ruşine şi până când obrajii lui s-au înroşit de vinovăţie. Profetul a plâns şi i-a prezis ceea ce avea să facă. Hazael s-a îngrozit când a auzit aceste cuvinte şi a negat că va face astfel de lucruri. Cu toate acestea, până la urmă, le-a făcut.

Cum ajung oamenii să săvârşească astfel de fapte? Nimeni nu devine hoţ, criminal, mincinos peste noapte, ci treptat. În cazul lui Hazael, totul a început cu hrănirea ambiţiei de a fi împărat. În cazul lui Lucifer, totul a început de la dorinţa de a fi precum Cel Preaînalt. El a ajuns să conducă o răscoală împotriva lui Dum­nezeu şi să fie alungat din cer.

Dacă ar veni acum cineva la tine şi ţi-ar prezice că la un moment dat în viaţa ta vei părăsi biserica, vei pleca în lume şi vei săvârşi tot felul de păcate, probabil că ai respinge cu oroare o asemenea idee. Sau, dacă ţi-ar spune cineva acum că într-o zi îţi vei părăsi partenerul de viaţă şi copiii şi că familia ta se va destrăma, probabil că ai răspunde:„Sunt eu un câine, un om atât de rău şi de meschin, ca să fac aşa ceva? Asta e imposibil!”

Nimeni nu este în siguranţă atâta timp cât nu Îi rămâne credincios lui Dum­nezeu în inima şi în mintea sa. Nimeni nu este la adăpost atâta timp cât nu detestă tot ce e rău şi atâta timp cât nu iubeşte integritatea. Sunt o mie şi una de căi spre compromis, care ne distrug încetul cu încetul loialitatea faţă de Dumnezeu; sunt nenumărate gânduri şi libertăţi îndoielnice care ne diminuează capacitatea de a ne împotrivi păcatului şi care ne determină să coborâm ştacheta.

Toate acestea sunt pericole fatale.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO