Ferice de tine, lsraele! Cine este ca tine, un popor mântuit de Domnul…?

(Deuteronomul 33:29)

Viaţa creştină este mai frumoasă decât viaţa de huzur şi decât viaţa de om celebru. Domnul Hristos nu îţi cere în mod obligatoriu să fii medic, avocat, agricultor, inginer, om de ştiinţă sau om de afaceri. Fără îndoială că lumea te va aplauda pentru performanţele din aceste domenii, dar, fără Hristos, ele nu au şanse să impresioneze Cerul. Poziţia înaltă sau salariul mare nu sunt un indiciu al realizărilor spirituale.

Nu putem alege calea spre măreţie până când Duhul lui Dumnezeu nu ne aduce la viaţă toate capacităţile şi până când nu ne consacrăm vieţii şi lucrării puse deoparte pentru noi de Domnul Hristos. Viaţa îşi pierde valoarea în absenţa Creatorului ei. Dacă nu Îi oferim Lui locul cel mai important, sporturile, muzica, ur­carea pe scara socială, capacitatea de a câştiga bani ne aduc ruina. În schimb, dacă ne dedicăm Lui, tot ceea ce facem şi ce ne propunem să facem devine un mod de a ne manifesta dragostea faţă de Dumnezeu şi faţă de semenii noştri. Existenţa noastră va fi frumoasă şi plină de creativitate datorită prezenţei Sale. După cum lumina soarelui dă frumuseţe şi parfum florilor, tot la fel Domnul Hristos dă vieţii noastre dragoste, bucurie, pace, bunătate, integritate şi neprihănire.

Odată, o tânără a fost întrebată care era cel mai mare vis al ei. Răspunsul ei a fost acesta: „Să fiu celebră:’ Oamenii cei mai celebri din istoria lumii noastre au fost cei care l-au slujit lui Dumnezeu. Dacă vrei faimă şi măreţie de durată, atunci îţi recomand să o cauţi prin credinţa creştină. Secretul dobândirii măreţiei, faimei, onoarei şi fericirii în viaţă este acela de a aduce la cunoştinţa altora istoria vieţii lui Hristos.

Poate că gândul de a renunţa la multele lucruri pe care ţi le oferă lumea nu este prea plăcut. Însă ai nevoie să priveşti lucrurile prin prisma experienţelor cu Dumnezeu pe care le-au avut bărbaţii şi femeile amintite în Biblie şi să cauţi să obţii tu însuţi o astfel de experienţă .

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO