Am simţit că a ieşit din Mine o putere.

(Luca 8:46)

Domnul Isus nu a ratat nicio ocazie de a pătrunde în sufletul oamenilor. El S-a aşezat în locul lor şi a simţit ceea ce ei simţeau. A înţeles problemele pe care le aveau, le-a cunoscut nevoile şi le-a oferit ajutor cu căldură şi cu dragoste.

Fiecare dintre noi exercită asupra altora o influenţă care este fie ca o rază de lumină, fie ca un nor negru. Creăm prin prezenţa noastră fie o atmosferă bine­făcătoare, fie un climat de nelinişte şi teamă. Vrem sau nu vrem, spiritul care ne domină, fie el de egoism sau de altruism, de iubire sau de ură, de smerenie sau de mândrie, se răsfrânge asupra altora.

Spiritul acesta din noi creează o atmosferă care fie îi înalţă pe oameni, fie îi coboară. Putem să ni-i apropiem pe oameni sau să-i ţinem la distanţă. În preajma noastră se pot simţi fie relaxaţi, fie încordaţi. Suntem răspunzători pentru spiritul şi influenţa pe care o exercităm asupra altora.

Pentru noi, creştinii, puterea care iese din noi, influenţa pe care o exercităm trebuie să izvorască dintr-o experienţă autentică, reală cu Domnul. E nevoie să creăm o atmosferă plăcută, caracterizată de iubire, ca să îi putem atrage pe oa­meni la El în mod natural. Sunt în jurul nostru oameni care s-au înăsprit în urma situaţiilor prin care au trecut şi care au nevoie să fie îmbunaţi. Trebuie să le insuflăm speranţă şi curaj, să îi iubim, înfrumuseţându-le şi înseninându-le viaţa. Aceasta este cea mai bună metodă de transmitere a Evangheliei. Când a fost aici, pe pământ, Isus îi atrăgea pe copii la El. Privirile Sale erau întotdeauna radioase, iar cuvintele Sale, pline de afecţiune. Toţi cei care veneau în prezenţa Sa se sim­ţeau mai bine.

Am auzit că la Muzeul de Artă Modernă Tate din Londra este expusă o cutie de acuarele aparţinând marelui pictor J. M. W. Turner. Cutia în sine nu are nimic deosebit, este o cutie veche cu câteva urme de culoare pe margini. Nu este o operă de artă. Şi totuşi pictorul a creat cu ajutorul ei tablouri cu peisaje din natură şi scene pastorale de o frumuseţe inegalabilă. Din mâinile sale au ieşit adevărate capodopere.

Pavel spunea: „Comoara aceasta o purtăm în nişte vase de lut, pentru ca această putere nemaipomenită să fie de la Dumnezeu, şi nu de la noi… pentru ca şi viaţa lui Isus să se arate în trupul nostru” (2 Corinteni 4:7,1O). În mâinile marelui Artist, viaţa noastră este plină de posibilităţi glorioase!

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO