Şi tot norodul căuta să se atingă de El, pentru că din El ieşea o putere care-i vindeca pe toţi.

(Luca 6:19)

Înainte de a deschide o afacere, orice om îşi face mai întâi socotelile. Dacă profitul nu este decât de 2%, cel mai probabil că va da faliment. Dacă este de 8%, va reuşi să facă faţă costurilor. Dacă este de cel puţin 20%, se va îmbogăţi.

Investiţia pe care o facem în Împărăţia lui Dumnezeu se bazează pe un principiu similar. Dacă lucrăm şapte zile din şapte, 365 de zile pe an, ca să facem bani, ca să ne construim o casă sau ca să ne facem o grădină, ori ca să obţinem un por­tofoliu la bursa de valori, nu investim nimic în Împărăţia lui Dumnezeu. Nu trăim decât strict în planul material, care nu are viitor.

Dacă investim a zecea parte din banii noştri şi cel puţin a şaptea parte din timpul nostru în programul divin pentru salvarea oamenilor, dacă le dăm curaj celor disperaţi şi îi ridicăm pe cei căzuţi, investim în viitor. Depunem bani în banca cerului, unde nu vor rugini şi nu se vor devaloriza. Apoi, când vom intra în veşni­cie, vom primi înapoi cu dobândă, unii cu 50%, iar alţii cu 100%. Dacă nu investim decât în noi înşine, vom fi faliţi pentru totdeauna.

Multor oameni perseverenţi şi prosperi în afaceri nu le mai pasă de alţii, nu mai sunt interesaţi de cauza lui Dumnezeu sau de binele altora. Noi trebuie să fim diferiţi. Oferă din ceea ce eşti şi ai, aşa cum soarele îi oferă pământului căldură şi lumină! Înconjoară-te cu o atmosferă de iubire şi răspândeşte-o în jurul tău, aşa cum florile îşi împrăştie parfumul.

În lumea plantelor, orzul are nevoie de o săptămână ca să încolţească şi să îmbrace câmpul într-un covor verde; majoritatea florilor au nevoie de vreo trei săptămâni să înflorească; porumbul are nevoie de o vară întreagă pentru a da rod; piersicul, de patru-cinci veri ca să facă fructe; iar stejarul, de circa cincizeci de ani ca să crească falnic. În lumea relaţiilor personale, e nevoie de o viaţă întreagă ca să înseninăm viaţa copiilor şi prietenilor noştri, ca să-i aducem la o anumită înălţime spirituală. Investiţia în oameni nu este niciodată afectată de prăbuşirea bursei. Aici, dividendele anuale nu se suspendă niciodată. Aici profitul este etern.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO