Dacă zice cineva: „Eu iubesc pe Dumnezeu” şi urăşte pe fratele său, este un mincinos, căci cine nu iubeşte pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede?

(1 Ioan 4:20)

În primele zile ale acestei luni am întrebat: „Dacă ai fi în căutarea bisericii adevărate, ce criteriu ai folosi pentru a o descoperi? De la ce ai porni? Dacă ar veni la tine un om care ţi-ar spune că nu mai are mult de trăit şi că are nevoie să-l ajuţi să-l cunoască pe Dumnezeu, ce vei alege să-i spui?” Concluzionăm că nu e uşor să-i vorbeşti într-un timp scurt despre toate convingerile tale.

Oamenii care caută ajutorul divin au nevoie să ştie în primul rând că Tatăl lor ceresc îi iubeşte. De aceea a venit Isus pe pământ. Dumnezeu vrea să li se înfăţişeze oamenilor ca fiind un Dumnezeu al dragostei, pentru ca ei să Îl poată cunoaşte. De aceea avem nevoie noi, creştinii, să fim caracterizaţi de iubirea de oameni.

Ca instituţie, biserica nu trebuie să se aşeze în locul lui Dumnezeu, ca scop în sine. Ea trebuie să-i conducă pe oameni la Dumnezeu. Pentru a trece testul adevărului şi al bisericii adevărate, ea trebuie să-i pună pe oameni în legătură cu o Fiinţă de la care pot primi iubire şi căreia Îi pot răspunde cu iubire.

Organizarea, mecanismele, ritualul, ordinea pot fi o reprezentare vizibilă şi materială a Divinităţii, dar nu sunt ele însele Dumnezeu. Dacă noi, membrii bise­ricii, nu Îl reprezentăm pe Hristos printr-o purtare iubitoare, atunci nu le putem oferi oamenilor decât o organizaţie căreia să i se alăture.

Aceasta este una dintre cele mai serioase probleme cu care ne confrun­tăm. Avem tendinţa de a face lucrări bune prin intermediul organizaţiei. Lucrăm în grupe. Poate că nu e posibil altfel. Dar, în general, Domnul Hristos a lucrat de la om la om. Noi ţinem predici înaintea bisericii. Studiem pe grupe. Oferim broşuri şi literatură prin biserici. Facem colecte. Lucrurile acestea nu sunt rele atâta timp cât nu iau locul lucrării personale cu oamenii. Nu este bine să permitem ca mărturia noastră personală să se piardă în acţiunile de grup sau în organizaţie.

Iubirea faţă de oameni trebuie demonstrată personal.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO