Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.
Ioan 3:16

O prietenă mi-a spus odată: „Trăiești o singură dată. Trebuie să te distrezi!” Mi-a spus acest lucru după ce mi-a povestit cum își făcea mereu timp să meargă la dans cu prietenii ei. Părea să se bucure de o viață socială aglomerată. Cuvintele ei mi-au amintit de un acronim popular în cultura pop americană – YOLO! Acesta înseamnă You Only Live Once (Trăiești o singură dată).

În calitate de creștini care cred în Biblie, știm că acest lucru nu este adevărat. Biblia spune că toți cei care cred în Isus Hristos vor primi viața veșnică (Ioan 3:16). Promisiunea vieții veșnice va începe atunci când Isus îi va lua pe urmașii Săi credincioși acasă, la Cer. Pe măsură ce vom fi luați pe nori pentru a fi cu El, trupurile noastre se vor schimba de la imperfecțiunea muritoare la perfecțiunea nemuritoare (1 Corinteni 15:52).

În Cer vom trăi veșnic în prezența lui Dumnezeu. Vom fi împreună cu cei dragi care au murit având credință în Isus Hristos. Va fi cea mai mare reuniune de familie pe care o vom trăi vreodată! Moartea nu va mai despărți niciodată pe nimeni. Ea nu va mai face parte din povestea noastră. Păcatul nu va mai intra niciodată în peisaj (Apocalipsa 21:4). Satana și îngerii lui răi vor fi în sfârșit distruși, iar noi vom trăi într-o pace perfectă.

Dar, pentru a participa la această realitate uimitoare, trebuie să murim față de noi însene și să trăim pentru Hristos (Galateni 2:20). Adică nu ajungem să ne îndeplinim dorințele noastre firești, care sunt în dușmănie cu Creatorul nostru. Nu ajungem să ne complăcem într-un stil de viață bazat pe păcat. În schimb, ajungem să trăim pentru Isus! În fiecare zi. A trăi pentru Isus este o contracultură față de modul de viață al lumii. Trebuie să fie, deoarece calea lui Dumnezeu este singura cale care duce la viața veșnică.

Când adopți o mentalitate YOLO, totul este permis! Dar atunci când trăiești cu Cerul în inimă și în minte, știi că nu poți lua cu tine plăcerile și comorile pământești după ce mori. Poți să-ți iei doar caracterul în Cer. De aceea, Dumnezeu Se străduiește atât de mult să-i ajute pe copiii Săi să dezvolte caractere care să semene cu al Lui. El are ceva mult mai bun decât YOLO de oferit. El oferă tuturor viața veșnică.

Am ales să trăiesc pentru veșnicie. Vrei să mi te alături?

autor: Alexis A. Goring

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO