Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus, iată că toate lucrurile s-au făcut noi.
2 Corinteni 5:17

Dumnezeu este atât de uimitor și, oricât de frânte am fi, El ne poate lua și ne poate transforma în ceva nou. Acest lucru mi-a venit în minte când am cumpărat o rochie nouă. Știam că este deteriorată atunci când am cumpărat-o. Dantela din față fusese ruptă de clienții care o probau. Dar era o rochie atât de frumoasă, încât, chiar dacă era ruptă, îmi dădeam seama cât de minunată ar fi fost dacă aș fi putut găsi persoana potrivită să o repare. Rochia a fost considerată deteriorată, așa că am primit o reducere uriașă la preț. Cui nu-i place o reducere? M-am hotărât să o cumpăr și să găsesc pe cineva care să o repare. Atunci ar fi fost ca nouă!

Rochia a stat în dulapul meu timp de aproape patru ani. Când am avut o nuntă la care trebuia să particip, am decis că era timpul să mă gândesc serios să o repar. M-am dus cu o prietenă și am căutat prin magazinele de țesături o dantelă potrivită pentru a înlocui bucata veche și ruptă. Și iată că am găsit o dantelă de culoare identică pentru a repara partea din rochie care era ruptă. I-am dat-o prietenei mele să i-o ducă mamei ei, care era croitoreasă. În câteva zile, rochia mea era gata și, deși nu o văzusem, aveam încredere că mama ei făcuse o treabă bună. Când mi-a adus rochia, mi-a arătat dantela veche și mi-a spus: „Mama mea a trebuit să o rupă pe toată, pentru că nu avea cum să o salveze”. M-am simțit puțin emoționată în timp ce așteptam să scoată rochia din pungă. Apoi am văzut-o. Era perfectă! Era uimitoare! Manopera era excelentă! Aproape că arăta, îndrăznesc să spun, mai bine decât în starea ei originală. Am fost atât de mulțumită!

Acest lucru m-a făcut să mă gândesc cât de mult semănăm cu acea rochie. Suntem uzate, deteriorate și se pare că ne-am pierdut adevărata valoare. Dumnezeu ne vede în stricăciunea noastră, dar nu ne prețuiește mai puțin decât atunci când ne-a creat. El promite să ne ia și să ne refacă, să ne facă complet noi. Asta face Dumnezeu pentru noi dacă suntem dispuse să ne dăruim pe deplin Lui.

Ca o croitoreasă, El smulge vechea țesătură, fiecare bucățică din ea. El trebuie să înlăture vechile obiceiuri, obiceiurile rele, lucrurile care nu sunt bune și apoi înlocuiește vechea țesătură a păcatului cu noua Sa haină a neprihănirii. La atingerea Lui, devenim o creație nouă și frumoasă. El ne formează ca femei de o valoare uimitoare! Cât de minunat este El!

autor: Candy Monique Springer-Blackman

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO