Celui cu inima tare, Tu-i chezășuiești pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine.
Isaia 26:3

„America sub atac” a fost titlul principal al știrilor după infamul atac terorist de la 11 septembrie 2001, un act malefic de distrugere, care a schimbat pentru totdeauna linia orizontului orașului New York din Statele Unite. Oameni din întreaga lume s-au cutremurat la vederea acestui eveniment, în timp ce știrile erau reluate. Turnurile World Trade Center, care se aflau la înălțime deasupra orașului New York, au fost reduse la ruine. Zona a devenit cunoscută sub numele de Ground Zero.

Ground Zero a fost o scenă de distrugere totală: metal răsucit, beton și sticlă transformată în cenușă de căldura și de presiunea intense. Imaginile supraviețuitorilor acoperiți de praf și cenușă, care alergau pentru a scăpa de norul de fum și de resturile în flăcări, s-au repetat zile întregi. Mii de oameni și-au pierdut viața. Dar Ground Zero a înfățișat, de asemenea, eforturile eroice ale sutelor de lucrători de urgență care și-au riscat viața pentru a-i salva pe alții și răspunsul a mii de oameni care au donat sânge și resurse.

Întorcându-mă acasă de la serviciu în acea seară de septembrie, imaginile cu oameni adunați pe trotuare cu lumânări aprinse, fluturând steagul, au oferit o demonstrație emoționantă a unității unui popor care a ales să treacă peste acest eveniment tragic. Amintirea a rămas vie în mintea mea. Astăzi, în locul unde a avut loc devastarea, se află acum 9/11 Memorial Plaza. Nu este doar o amintire a trecutului, ci și o poveste a speranței și a rezistenței unei națiuni.

Fiecare dintre noi va trece printr-o experiență personală de genul Ground Zero. Credința noastră va fi pusă la grea încercare, aspirațiile noastre pot fi puse la pământ, ambițiile noastre vor fi spulberate și visurile noastre se vor transforma în cenușă. Un moment în care forțele răului vor provoca durere, tristețe, îndoieli și teamă. Cum vom răspunde? Experiența ne poate duce la o renaștere spirituală a credinței noastre în Isus, care Și-a dat viața pentru a o salva pe a noastră.

Călătoria noastră nu se încheie la Ground Zero. Dumnezeu ne va ajuta să ne ridicăm deasupra necazului nostru. Atunci viețile noastre vor fi ca o lumânare care strălucește într-o lume plină de întunericul răului, un far care îi va conduce pe cei fără speranță către un Dumnezeu al iubirii. Haideți să fim neclintite!

autor: Evelyn Porteza Tabingo

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO