Atunci, el i-a zis: „Vino cu mine acasă și să iei ceva să mănânci.”
1 Împărați 13:15

„Acasă este acolo unde se află inima” sună un vechi proverb englezesc și, cu siguranță, se potrivește situației mele. Într-o primăvară, de curând, în timp ce priveam spectacolul oferit de natură, m-am gândit la o decizie importantă pe care va trebui să o iau în curând. Soțul meu de cincizeci și patru de ani se confrunta cu probleme medicale foarte grave, inclusiv pierderea vederii. Locuiam singuri la țară, pe o suprafață de trei hectare, și devenise foarte dificil pentru mine să am grijă de el. Familia din biserica mea s-a oferit să mă ajute, dar nevoia mea era prea mare.

Într-un Sabat, le-am spus că s-ar putea să ne întoarcem în orașul nostru natal. În fiecare Sabat, un membru al bisericii mă întreba cu tristețe dacă m-am decis deja. Eu dădeam același răspuns în fiecare săptămână: „Aștept ca Dumnezeu să mă conducă”. În fiecare zi, fiica noastră ne suna să vadă ce facem. Ea mi-a spus de multe ori că trebuie să ne vindem casa și să ne mutăm cu ea și cu ginerele nostru. Ezitam, pentru că aveau casă cu două etaje, iar soțul meu folosea un cadru. Cu toate acestea, în timp ce vorbeam cu fizioterapeutul soțului meu, m-a asigurat că treptele nu vor fi o problemă. M-a învățat cum să îl plimb în sus și în jos pe scări. Am spus: „Bine. Dumnezeu lucrează”.

Locuind în Alabama, Statele Unite, nu am reușit să ne vedem toți nepoții și strănepoții. Dar când Dumnezeu ne-a determinat să ne mutăm înapoi acasă, am fost binecuvântați să îi vedem pe toți. Acum, strănepoții aveau nevoie de un nume pentru mine, așa că am convenit asupra lui Gigi. Câteva săptămâni mai târziu, nepoata mea a venit să o ajute pe fiica mea să facă niște treabă și au venit și strănepoții. M-am distrat atât de bine cu ei, jucând jocuri, colorând, scriind abecedarul pe iPad-ul meu. În timp ce plecau, strănepoata mea de patru ani a întrebat-o pe bunica ei dacă pot petrece noaptea cu ea. Fiica mea a fost șocată și a întrebat-o cine va avea grijă de bunici. Ea a răspuns: „Tu!” Mi s-a topit inima! Dumnezeu știa deja planurile pe care le avea pentru noi pentru un astfel de moment.

Prietenele mele, în curând ne vom bucura de o altă casă. Dumnezeu pregătește un loc minunat pentru toți copiii Săi. El știe ce va aduce bucurie în inimile noastre. Cerul va fi un loc plin de încântare! Abia aștept să merg și să vorbesc cu Tatăl nostru, să întâlnesc prieteni noi, prieteni vechi și membri dragi ai familiei mele!

autor: Elaine J. Johnson

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO