Tot ce veți cere cu credință, prin rugăciune, veți primi.
Matei 21:22

Fratele meu Îl cheamă pe Domnul în ajutor în multe situații. Recent, el s-a rugat pentru o prietenă care se confrunta cu probleme grave de sănătate și care se afla sub îngrijirea mai multor medici. Ea i-a împărtășit fratelui meu problemele ei, iar el a întrebat-o dacă ar fi de acord să se roage pentru ea. A acceptat. La scurt timp după aceea, ea l-a sunat pentru a-i spune că apreciază rugăciunile lui și că se simte mult mai bine.

La următoarea vizită medicală, medicilor nu le-a venit să creadă și nici nu au înțeles ce se întâmplase. Toate problemele ei de sănătate dispăruseră. S-au consultat între ei comparând investigațiile anterioare cu cele mai recente. Pur și simplu nu au reușit să se lămurească. În cele din urmă, au spus: „Ce ai făcut?” Ea a răspuns: „M-am rugat!” Rugăciunea fusese cea care o vindecase de toate problemele de sănătate.

Cred că atunci când, prin credință, Îi prezentăm Domnului situația noastră, El ne răspunde după voia Sa și după măsura credinței noastre, indiferent de cine se roagă. În această vară, I-am prezentat Domnului o cerere tăcută care necesita un răspuns imediat. Primăria a decis să taie copacii care se sprijineau pe liniile de electricitate. Aveam doi copaci enormi care trebuiau tăiați. L-am rugat pe Dumnezeu să Se asigure că lucrarea va fi terminată înainte de apusul soarelui, vineri. Aceasta era o hotărâre a primăriei – nu puteam să opresc lucrarea, nici să o grăbesc. Miercuri mai erau încă multe de făcut. A venit ziua de joi și, fără ca eu să le cer, au dublat echipa. Vineri după-amiază totul era gata înainte de apusul soarelui. Fără intervenția lui Dumnezeu, cu siguranță ar fi continuat să lucreze și sâmbătă.

Nici eu și nici fratele meu nu ne așteptam la un răspuns atât de rapid, dar Dumnezeu a intervenit în ambele situații. Îmi imaginez că El le-a spus muncitorilor: „Acești oameni sunt copiii Mei și trebuie să terminați cu toții treaba înainte de începerea Sabatului.” Dumnezeu este atât de minunat! El poate face ca lucrurile să se întâmple rapid atunci când ne rugăm și Îi cerem ajutorul cu credință.

Solomon ne sfătuiește: „Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te sprijini pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările” (Proverbele 3:5,6).

autor: Flore Aubry-Hamilton

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO