Și Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuințele voastre, după bogăția Sa, în slavă, în Isus Hristos.
Filipeni 4:19

Întotdeauna aștept cu nerăbdare plimbarea mea de duminică dimineața. După momentele de devoțiune personală, într-o duminică, am sunat o prietenă și am întrebat-o dacă vrea să mi se alăture. Ea a răspuns afirmativ, dar, cum eu nu eram încă pregătită, am rugat-o să vină spre casa mea, oferindu-mi astfel puțin timp în plus pentru a mă pregăti. Ups, mi-am zis. De ce nu am rugat-o să-mi aducă niște ardei iute?

Din motive de timp, am decis să nu o sun înapoi. Ne-am plimbat și, în timp ce ne pregăteam să ne despărțim, i-a spus nepoatei sale, care venise la plimbare cu ea, să-mi dea geanta pe care o purta. Înăuntru se aflau niște banane coapte și, da, ai ghicit! O pungă întreagă de ardei iute verde și copt! Încântată, i-am povestit chiar atunci cum am vrut să-i cer ardei iuți, dar am ales să nu o sun. 

Această experiență simplă ne oferă o lecție valoroasă despre cum Domnul ne poartă de grijă și ne satisface orice nevoie, răspunzând atât dorințelor exprimate, cât și celor neexprimate ale inimii noastre. Aroma de ardei iute nu este, cu siguranță, una dintre cele mai presante necesități atunci când gătim; ține, pur și simplu, de gustul personal. Și totuși, Dumnezeu mi-a oferit din belșug, așa că am putut chiar să împart cu alții. Această experiență de consolidare a credinței mi-a dovedit, o dată în plus, că Dumnezeu Se raportează la noi în mod individual. Dacă El mi-a putut face rost de ardei iuți atunci când am avut nevoie de ei, cu siguranță Se poate îngriji să-mi împlinească orice altă nevoie care va apărea.

În calitate de fiice ale Sale, ne putem încredința întotdeauna în grija Sa. El ne împlinește în mod constant nevoile fizice, emoționale și spirituale. Atâta timp cât dorințele noastre sunt în concordanță cu planurile pe care El le are pentru noi, putem să ne apropiem cu îndrăzneală de El, sigure de faptul că El știe de ce avem nevoie chiar înainte ca noi să cerem. Cea mai mare dorință a lui Dumnezeu este ca noi să fim pregătiți pentru locul pe care El ni-l pregătește. Ce zi plină de bucurie va fi aceea în care Îl vom întâlni față în față și vom împărtăși veșnicia cu El!

Mulțumesc, Doamne, pentru familia mea, pentru prietenii mei și pentru slujba mea! Îți mulțumesc pentru numeroasele experiențe de zidire a credinței pe care mi le-ai dăruit! Vreau să fiu întotdeauna un martor pentru Tine.

autor: Lilith Rose Scarlett

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO