Bucurați-vă împreună cu mine, căci mi-am găsit oaia care era pierdută.
Luca 15:6

Într-o dimineață, m-am trezit gândindu-mă la alegerile pe care le facem. M-am gândit că Dumnezeu ne-a creat. El ar fi putut cu ușurință să ne oblige să facem voia Lui. Dar nu a făcut-o. Ne-a dat posibilitatea de a alege. Pe de o parte este viața, pe de altă parte este moartea. El ne încurajează să alegem viața, dar noi avem liberul arbitru. Suntem liberi să alegem moartea. Dar ce înseamnă aceasta mai exact? După câteva minute de reflecție, am decis să las întrebarea în suspans.

Mai târziu, în aceeași dimineață, în timpul închinării, mi-a venit în minte parabola oii pierdute. Am deschis Biblia la Luca și am citit pilda pe care le-a spus-o Isus: „Care om dintre voi, dacă are o sută de oi şi pierde pe una din ele, nu lasă pe celelalte nouăzeci şi nouă pe islaz şi se duce după cea pierdută, până când o găseşte? După ce a găsit-o, o pune cu bucurie pe umeri şi când se întoarce acasă, cheamă pe prietenii şi vecinii săi şi le zice: «Bucuraţi-vă împreună cu mine, căci mi-am găsit oaia care era pierdută.» Tot aşa, vă spun că va fi mai multă bucurie în cer pentru un singur păcătos care se pocăieşte” (Luca 15:3-7).

După ce am citit pasajul acesta, am reflectat profund asupra copilăriei mele. M-am gândit la modul în care părinții mei ar fi tratat neascultarea mea dacă m-aș fi rătăcit. Dați-mi voie să vă spun că aș fi avut bășici la „coadă” zile întregi. Dar ce imagine ne prezintă Isus despre păstor? El a căutat cu sârguință, iar când a găsit oaia, a dat o petrecere! Uneori ne luptăm să înțelegem acest lucru – că există bucurie în ceruri pentru păcătosul care se pocăiește. Având în vedere tendința noastră spre nerăbdare și spre mânie față de ceilalți, găsesc această poveste uluitoare.

M-am întrebat cum poate Isus, care are o mulțime de ființe cerești care se pleacă în fața Lui, să Se îngrijească atât de mult de mine? Acest gând m-a făcut să cânt și să mă bucur.

Oh! Vreau atât de mult să Îl iubesc și să Îl apreciez pe Dumnezeul meu! Vreau atât de mult să învăț căile Lui și să fac voia Lui. Vreau să-mi amintesc că El mi-a dat darul libertății de alegere – și am ales să-L iubesc, să-L venerez și să-L slujesc întotdeauna.

autor: Jasmine E. Grant

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO