Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea față în față.
1 Corinteni 13:12

Șofatul pe străzile rezidențiale din cartierul meu în zilele când se ridică gunoiul poate fi dificil. Uriașele tomberoane stau aliniate ca o armată de soldați aflați la datorie în uniformele lor bine spălate, dar cu un singur dezavantaj: împart șoselele înguste cu automobiliști, bicicliști, pietoni și animale de companie cu îngrijitorii lor.

În timp ce conduceam cu grijă mașina mea albastru-zirconiu într-un sens giratoriu, am auzit o lovitură. M-am oprit și am verificat. Nimic nu părea deplasat. M-am îndreptat spre casă și am parcat mașina. A doua zi, spre consternarea mea, am observat că oglinda retrovizoare din dreapta atârna de firele electrice de pe suportul său. Oglinda era intactă. Așadar, acesta era zgomotul pe care l-am auzit ieri, m-am gândit. M-am lovit de tomberon. Am încercat să împing oglinda înapoi la locul ei, dar aceasta a refuzat să se potrivească perfect.

Am luat niște bandă adezivă transparentă și am lipit oglinda înapoi în suportul ei. Un muncitor care nu lucra în domeniul auto a venit pe la noi pe-acasă, iar eu i-am arătat ce mi se întâmplase. Mi-a demontat capodopera, înlocuind banda mea adezivă transparentă cu o bandă adezivă albastră rezistentă. Dar oglinda a rămas strâmbă. Am încercat neobosit să o ajustăm astfel încât să pot continua să o folosesc în siguranță – dar era vizibilă doar „linia de ceață”.

Când un al doilea muncitor a venit pe la noi, i-am arătat isprava. El a remarcat: „Asta mi s-a întâmplat și mie, și am reparat-o cu un lipici fantastic. Data viitoare când voi veni, voi aduce tubul ca să o repar și pe a voastră.”

Săptămâni mai târziu, a revenit cu lipiciul „fantastic”, dar eforturile sale s-au dovedit din nou zadarnice, iar încrederea mea în el a scăzut la zero. Am întrebat: „Oare dispozitivul de reglare din interior va realinia oglinda astfel încât să pot vedea clar – așa cum a fost proiectată să funcționeze oglinda?” El a declarat: „Duceți-o la un profesionist.”

Dumnezeu este Restauratorul suprem și perfect. El vindecă toate piesele noastre rupte. Numai atunci când Îl vedem pe Dumnezeu putem avea o imagine bine focalizată, neobstrucționată. La împlinirea vremii, Îl vom vedea perfect. Nu va fi nevoie de nicio oglindă – pentru că Îl vom vedea față în față. 

autor: Pauline A. Dwyer-Kerr

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO