SIGURANȚĂ ÎN CĂLĂUZIREA LUI

Domnul este păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic. Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morții, nu mă tem de niciun rău, căci Tu ești cu mine. Toiagul și nuiaua Ta mă mângâie.
Psalmii 23:1,4

Am cântat un cântec pentru muzica specială la biserică, iar cuvintele mi-au pătruns cu adevărat în inimă, așa cum face adesea muzica. Cântecul se numește God Leads Us Along (Dumnezeu ne conduce), de G. A. Young. Cântecul ne împărtășește cum toți avem momente bune și rele. Putem simți călăuzirea lui Dumnezeu în toate tipurile de situații. El este bunul nostru Păstor, care ne conduce pe pășunile umbroase și verzi sau pe vârful muntelui, unde soarele strălucește atât de tare.

Cu toate acestea, există momente în care trecem prin ape, prin potop și prin foc. Mă gândesc la copiii lui Israel când au așteptat cu nerăbdare pe malul Mării Roșii în timp ce armata faraonului se năpustea asupra lor; sau la Noe și la familia sa în timp ce așteptau ploaia după ce ușa corabiei a fost închisă. Dar cei trei evrei care au înfruntat cuptorul de foc atunci când au refuzat să se plece în fața statuii regelui Nebucadnețar? Și mai este Iosif și toate necazurile pe care le-a înfruntat atunci când frații săi l-au vândut ca sclav, soția lui Potifar care l-a acuzat pe nedrept, ceea ce a dus la anii petrecuți într-o închisoare egipteană. Biblia este plină de astfel de necazuri.

Dar, așa cum ne amintește cântecul, indiferent prin ce trecem, cu toții trecem prin sânge. Da, sângele lui Isus! Fără sacrificiul Său, nu am avea nicio speranță pentru viitor sau pentru viața veșnică alături de El în ceruri. Fără jertfa Sa, nu am putea trece prin aceste vremuri tulburi din viața noastră. El este Dumnezeul nostru, tăria noastră și cântecul nostru!

Ucenicii știau acest lucru, deoarece se aflau într-o barcă pe Marea Galileei, în mijlocul celei mai mari furtuni pe care o trăiseră vreodată (vezi Luca 8:23-25). Ei credeau că se vor îneca. Cu toate acestea, tot ce trebuiau să facă era să cheme numele lui Isus. Când au făcut-o, El a mustrat vântul și apele învolburate, iar furtuna s-a potolit (Luca 8:24).

Te confrunți astăzi cu potopul sau cu focul? În mijlocul oricărui necaz, Isus este acolo. Rugăciunile noastre nu trebuie să fie pline de cuvinte sau fanteziste. Simpla invocare a numelui lui Isus este o rugăciune puternică și elocventă. El va auzi și va răspunde conform voinței și planului Său pentru viața noastră. Dacă ne încredem în Isus, El va pune un cântec de laudă în inima noastră.

autor: Karen M. Phillips

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO