DAȚI MAI ÎNCET VOLUMUL, APRINDEȚI LUMINA!

Ascultă, poporul Meu, și voi vorbi…  Eu sunt Dumnezeu, Dumnezeul tău.
Psalmii 50:7

În viața de zi cu zi, avem adesea nevoie să cunoaștem părerea lui Dumnezeu, mai ales atunci când este vorba de luarea unor decizii importante. Nu este întotdeauna ușor să distingem vocea lui Dumnezeu printre atâtea alte zgomote puternice din jurul nostru și ne-am putea întreba adesea: „Cum pot afla voia Lui?” Să mergem alături de Isus în fiecare zi implică să urmăm căile Sale, dar cum putem cunoaște calea Sa, astfel încât să nu ne îndoim?

Alegerea unei noi școli pentru copiii dumneavoastră este o provocare importantă. Una care îl face pe orice părinte să caute să cunoască alegerea lui Dumnezeu. Cum ne-am mutat într-un mediu complet nou, a trebuit să găsim o nouă școală pentru fiii noștri. Cel mai mic tocmai terminase gimnaziul, iar cel mai mare era în ultimul an de liceu. Orașul în care ne-am mutat avea o școală adventistă, care era nu numai prima noastră opțiune, ci și cea potrivită pentru o bună educație creștină. Din păcate, aceasta nu oferea cursuri pentru fiul nostru cel mare, ceea ce a însemnat că a trebuit să găsim o altă școală pe care să o frecventeze. 

Provocarea a constat în faptul că cele două școli se aflau în direcții opuse și erau foarte îndepărtate, ceea ce ar fi făcut imposibilă o rută comună pentru băieți. Faptul că tocmai ne mutaserăm într-o țară nouă, cu o limbă pe care încă nu o învățasem, a făcut ca ducerea copiilor la școli separate în fiecare dimineață să fie practic imposibilă. Ne era greu să-l scoatem pe fiul nostru cel mic de la școala adventistă, dar nu vedeam altă soluție.

Am căutat răspunsuri în genunchi, în rugăciune, cerându-I lui Dumnezeu o îndrumare specială. Am decis să postim în timp ce ne rugam pentru o soluție. În dimineața următoare, versetul din devoționalul nostru spunea: „Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzești de cel rău” (Ioan 17:15). A fi „în lume” nu este întotdeauna alegerea noastră, dar dacă Dumnezeu îi păzește pe copiii noștri de rău, ei sunt întotdeauna în siguranță – oriunde s-ar afla!

Uneori încercăm să găsim voia lui Dumnezeu în moduri complicate, în timp ce Cuvântul Său este întotdeauna la îndemână și atât de ușor de urmat. Haideți să reducem volumul tuturor distracțiilor din jurul nostru și să aprindem lumina Cuvântului Său pentru a ne călăuzi prin întunericul necunoscutului!

autor: Elida Oncea

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO