LASĂ-L PE DUMNEZEU SĂ-ȚI AMINTEASCĂ

Nu vă mai gândiți la ce a fost mai înainte și nu vă mai uitați la cele vechi! Iată, voi face ceva nou și-i gata să se întâmple.
Să nu-l cunoașteți voi oare? Voi face un drum prin pustie și râuri în locuri secetoase.
Isaia 43:18,19

Într-o dimineață liniștită, când nu se auzea decât sunetul vântului, când inima mea era în contact cu Cel Atotputernic, iar atmosfera era pregătită pentru a-I spune Domnului: „Iată-mă, vorbește, fiica Ta ascultă”, acolo, în genunchi, în prezența lui Dumnezeu, am decis să nu spun niciun cuvânt în fața Domnului. Mai degrabă, am venit la El pentru ca El să-mi vorbească. La urma urmei, El îmi cunoștea deja grijile, anxietatea, așa că nu era nevoie să-I spun cum mă simțeam.

M-am hotărât să Îl ascult pe Dumnezeul meu în tăcere. Și El mi-a vorbit. Mi-a amintit de îndurările Sale, de momentele în care a deschis un drum în deșert și de multele ori în care a format râuri în locul uscat. Mi-a povestit din nou despre toate situațiile dificile pe care le întâmpinasem cu succes în trecut. Ce experiență minunată! Cum aș fi putut să o uit? Cum aș putea să nu le povestesc și altora despre ea?

În călătoria noastră cu Dumnezeu, de multe ori ne grăbim să-I spunem Domnului gândurile noastre fără să-I lăsăm spațiu să ne vorbească. Cuvântul Său spune: „Opriți-vă și să știți că Eu sunt Dumnezeu” (Psalmii 46:10).

Lui Dumnezeu Îi place să Se arate în liniștea sufletului. Când suntem liniștiți, atunci Se poate manifesta măreția puterii Sale. Haideți să-I dăm ocazia să ne aducă în minte acele amintiri frumoase când El a lucrat în favoarea noastră. Momentele în care am fost întăriți, momentele în care El ne-a dus peste munții de dificultăți, când am zburat ca niște vulturi reînnoiți, plini de putere și vigoare.

Revarsă-ți inima și fii liniștită! Plângi, dacă trebuie, dar rămâi în așteptare și permite-I Duhului Sfânt să îți poarte jalea cu gemete nestrămutate înaintea Tatălui, și te asigur că El îți va vorbi. Ieremia ne amintește că: „Domnul este bun cu cine nădăjduiește în El, cu sufletul care-L caută. Bine este să aștepți în tăcere ajutorul Domnului” (Plângerile 3:25,26).

Fie ca Dumnezeu să ne ajute să rămânem liniștiți în fața prezenței Sale, pentru ca El să Își poată revela puterea în viața noastră.

autor: Teresa Dixon

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO