ASCUNDE CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU ÎN INIMA TA

Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea.
Psalmii 119:105

Cu câțiva ani în urmă, pastorul nostru a ținut o predică despre răstignirea lui Isus. La sfârșitul predicii, a sugerat ca fiecare dintre noi să citească Matei 27 în fiecare dimineață. M-am gândit: „Ce idee minunată!” și am hotărât că voi face exact asta. Nu la mult timp după ce am început să includ Matei 27 în închinarea de dimineață, ghizii au condus serviciul religios. Ei se pregătiseră pentru viitoarea tabără de cercetași memorând o serie de capitole întregi din Biblie și studiaseră din greu pentru a putea răspunde la orice întrebare referitoare la acele capitole. Am fost impresionată. „Aceștia sunt doar niște copii”, m-am gândit. M-am întrebat dacă și eu aș fi fost în stare să fac același lucru. Chiar în dimineața următoare, am început să memorez Matei 27. Ghiciți ce? A durat ceva timp, dar am reușit!

După ce l-am memorat, a trebuit să decid ce capitol să învăț în continuare. Instructorul nostru de la Școala de Sabat a menționat că Psalmul 18 era capitolul său preferat din Biblie, așa că am început să învăț acel capitol. Deși a fost interesant, după un timp, mi-am dat seama că nu era capitolul meu preferat. Am decis să memorez Psalmul 51, care include versetul meu preferat, Psalmul 51:10. Din nou, a durat ceva timp, dar am reușit.

Apoi, am făcut o listă cu cele mai importante capitole pe care credeam că trebuie să le învăț. Cunoșteam mesajele celor trei îngeri, dar nu puteam recita acel pasaj, așa că a urmat Apocalipsa 14. Au urmat Fericirile, apoi mai mulți psalmi, câte un capitol din Luca, Romani, Filipeni și Coloseni. Apoi, am memorat iar câțiva psalmi, 1 Corinteni 13 și alte câteva pasaje pe care le scrisesem pe listă.

Ce bucurie a fost să recit tot ce am memorat – aproape în fiecare zi. Îl rog pe Dumnezeu în fiecare dimineață, înainte de a începe, să-mi dea înțelepciune și să mă ajute să-mi amintesc capitolele mele speciale.

Dacă sunteți interesați să învățați Sfânta Scriptură, vă încurajez să începeți mâine cu Matei 27, apoi faceți o listă cu capitolele voastre preferate și începeți! Nu vă descurajați dacă durează mai mult decât v-ați așteptat. Nu renunțați! Eu sunt o femeie de optzeci și doi de ani și mă bucur să lucrez la memorarea și recitarea Cuvântului lui Dumnezeu în fiecare dimineață, în timp ce mă pregătesc pentru ziua mea. În momentul în care termin, mă simt revigorată și Îl simt pe Mântuitorul meu mergând cu mine pe parcursul zilei.

autor: Avonda White-Krause

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO