Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!
Isaia 65:24

În Italia a început un lockdown național la 10 martie 2020, în încercarea de a limita răspândirea coronavirusului. La fel ca în majoritatea celorlalte țări de pe glob, toată lumea a trebuit să rămână acasă. Totul a fost închis, chiar și bisericile. În această perioadă de incertitudine, femeile adventiste au fost în prima linie în găsirea unor modalități de a sprijini multe familii care aveau rude spitalizate și familii care plângeau pierderea celor dragi fără să fi putut să-i vadă înainte de a muri. Datorită utilizării tehnologiei moderne, ele au folosit rețelele de socializare, aplicațiile de chat și smartphone-urile lor pentru a contribui la aducerea de consolare familiilor aflate în suferință.

În toată această suferință, rugăciunea a jucat un rol fundamental, iar Dumnezeu a făcut multe minuni. Experiența lui Liboria în Sicilia stă mărturie în acest sens.

Liboria locuiește în Milano, dar a călătorit împreună cu soțul ei în a doua lor casă din Sicilia, pentru a vizita rudele de acolo. Când a început izolarea, au fost nevoiți să rămână în Sicilia. Liboria nu este adventistă, dar o cunoștea pe Katia Montalbano, de la Departamentul Misiunea Femeii din Sicilia, și s-a alăturat grupului de rugăciune al acesteia. Se întâlneau online în fiecare după-amiază pentru a studia Biblia și a se ruga. Deoarece Liboria nu avea o Biblie, nu a putut urmări împreună cu grupul în timp ce aceștia citeau din Cuvântul lui Dumnezeu.

Într-o zi, după ce au studiat parabola comorii ascunse, dorința Liboriei de a avea o Biblie a devenit din ce în ce mai intensă. Dar, din cauza închiderii, nimeni nu avea voie să iasă din casă. A doua zi, soțul Liboriei s-a hotărât să repare soneria care era stricată de luni de zile, așa că s-a dus să verifice contorul electric din clădirea în care se afla apartamentul lor, pentru a afla care era defecțiunea. Spre surprinderea lui, a văzut o Biblie deasupra contorului. Cartea era acoperită de praf. Încântat, a adus Biblia acasă la soția sa. Ei nu-i venea să-și creadă ochilor. Au vorbit cu administratorul condominiului și au descoperit că Biblia zăcea acolo de aproximativ trei ani. Uitată. El a spus că sunt liberi să o păstreze. Liboria L-a lăudat pe Domnul cu o inimă plină de recunoștință. Acum putea să citească și să studieze Biblia cu grupul de rugăciune al Katiei.

Dumnezeu cunoaște nevoile noastre și își pregătește răspunsul în avans, chiar și atunci când noi nu știm care sunt nevoile noastre.

autor: Lina Ferrara

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO