Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea.
Psalmii 119:105

Pământul era acoperit de zăpadă, dar aleea fusese curățată. Acolo am văzut vrăbiuța ciugulind, căutând hrană unde zăpada și pământul căzuseră și se topiseră de la roțile mașinii.

Vrăbiuță prostuță, m-am gândit. Pe cealaltă parte a aleii de acces se află un hrănitor pentru păsări plin cu mâncare delicioasă pentru păsări. De ce ciugulești în pământ?

Apoi m-am întrebat de câte ori am căutat în pământ hrana spirituală de care am nevoie, când există o sursă bogată în apropiere? Această lume este plină de cărți de autoajutorare și de materiale bine intenționate, precum și de videoclipuri pe YouTube care ne spun cum să ne trăim viața. O astfel de carte mi-a fost dăruită recent, spunându-mi cum să-mi trăiesc cu credință anii de bătrânețe. Și, bineînțeles, există Google, care îți poate spune despre orice poți visa. Dar cu cât mai bun este Cuvântul pur al lui Dumnezeu, atât Isus, Cuvântul întrupat, cât și Biblia noastră, Cuvântul scris: „Orice cuvânt al lui Dumnezeu este încercat, El este un scut pentru cei care se încred în El” (Proverbele 30:5).

Când lucram în cadrul Departamentului Misiunea Femeii mondial, una dintre misiunile mele era să ajut la inițierea unor programe de alfabetizare. Un text biblic care mi s-a părut semnificativ a fost Amos 8:11: „«Iată, vin zile», zice Domnul Dumnezeu, «când voi trimite foamete în țară, nu foamete de pâine, nici sete de apă, ci foame și sete după auzirea cuvintelor Domnului»”. Am descoperit că multe dintre femeile care doreau să învețe să citească doreau să citească Biblia. Îmi amintesc că am asistat la o absolvire de alfabetizare în Brazilia, unde o femeie în vârstă de optzeci și patru de ani a citit Scriptura, lucru pe care nu l-ar fi putut face înainte de a participa la cursul de alfabetizare. Am fost atât de mândră de ea, în timp ce ea radia de bucurie din cap până-n picioare!

Psalmul 119 este plin de adevăruri și provocări cu privire la Cuvântul lui Dumnezeu, unul dintre cele mai cunoscute fiind versetul 105: „Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea”. Spre deosebire de vrabia neînțeleaptă, să Îl citim cu înțelepciune și cu rugăciune, primind întregul beneficiu al Cuvântului curat al lui Dumnezeu pentru noi.

autor: Ardis Dick Stenbakken

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO