Cine pregătește corbului hrana, când puii lui strigă spre Dumnezeu, când umblă rătăciți și flămânzi?
Iov 38:41

Fiecare are un cântec de cântat și nimeni nu-l poate cânta în locul tău. Experiențele tale și experiențele mele variază și, la fel, versurile, intonația și melodiile care formează armoniile ce alcătuiesc cântecul vieții noastre. Am meditat asupra acestor sentimente în timp ce stăteam pe veranda mea, înconjurată de plantele care se aliniau pe ambele părți ale spațiului deschis.

Frunzișul era odihnitor pentru ochi. Grădina de flori de mai jos primea multe vizite din partea fluturilor, albinelor și păsărilor colibri. Mă minunez cum aceste păsări mici își potrivesc ciocul în florile minuscule pentru a extrage delicatesele îngropate între petale.

Cel mai minunat dintre toate este să privești una dintre aceste creaturi dansând. O pasăre colibri a apărut în fața mea, bătând din aripi în timp ce plutea în plin zbor chiar în fața mea. Timp de aproximativ trei secunde și-a executat dansul vesel și apoi a plecat.

Tocmai citisem „Bucurați-vă totdeauna în Domnul!” (Filipeni 4:4). Autoarea mea preferată declară: „Aceia care spun că sunt creștini, dar se plâng neîncetat și se gândesc la voioșie și la fericire ca la ceva păcătos nu au o religie adevărată. Aceia care găsesc o plăcere sumbră în tot ceea ce este melancolic în lumea naturală, care aleg să privească asupra frunzelor moarte mai degrabă decât să culeagă minunatele flori vii, care nu văd nicio frumusețe în piscurile munților semeți și în văile înveșmântate în verde crud, care își adorm simțurile ca să nu audă vocea veselă care le vorbește în natură, atât de dulce și melodioasă pentru cel care are urechi pentru ea – aceia nu trăiesc în Hristos” (Ellen G. White, Divina vindecare, p. 251).

Contemplarea mă face să realizez că partitura vieții mele poate fi diferită de a celorlalți. Cântecele noastre sunt numai ale noastre, în ciuda înălțimilor și a coborâșurilor. Dumnezeu le transpune într-un amestec armonios pentru lauda harului Său glorios.

Care este cântecul tău? Îl cânți pentru ca lumea să-l audă? Ți-a împărtășit cineva, ca o frumoasă pasăre colibri, pentru scurt timp dansul său vesel? Caută să oferi veselie tuturor celor pe care îi întâlnești astăzi!

autor: Hyacinth V. Caleb

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO