Și să știe mâna Ta, că Tu, Doamne, ai făcut lucrul acesta!
Psalmii 109:27

Într-o zi, la biserică, în timp ce studiam cartea Deuteronomul în contextul ispitirii lui Isus în deșert, m-a frapat faptul că Isus a scris răspunsurile pe care le va folosi într-o zi ca răspuns Diavolului cu mult înainte de a avea nevoie de ele. Este uimitor cum Dumnezeu pune totul la punct.

Știu că aceste texte sunt folosite de obicei pentru a sublinia faptul că Isus cunoștea bine Biblia și că și noi ar trebui să o cunoaștem bine. Cu toate acestea, dacă privim această istorisire dintr-un alt punct de vedere, ne ajută să înțelegem că Dumnezeu știe deja rezultatul și, deși uneori așteaptă ca noi să cerem, El este capabil să suplinească orice nevoie, chiar înainte ca noi să știm că există. Dumnezeu este minunat!

Prea adesea însă, suntem atât de ocupate cu rutina noastră zilnică, încât nu observăm ceea ce a făcut El. Îmi amintesc că, într-o ocazie, în timp ce făceam niște drumuri, am calculat greșit suma de bani din contul meu. Când mi-am dat seama, rămăsesem fără bani și nu mai aveam cu ce să mă întorc acasă. Cu toate acestea, Dumnezeu știa că voi fi în această situație cu mult înainte ca ea să se întâmple. El a mișcat inima cuiva pentru a depune o sumă pe care mi-o datora, chiar în acea zi și la acea oră, înainte ca eu să îmi dau seama că nu mai aveam nimic.

Știu că astfel de lucruri nu se întâmplă în fiecare zi într-o formă atât de grandioasă, dar lucruri mici se întâmplă zilnic. Mici detalii, mici binecuvântări, mici lucruri care se adună și ne fac zilele pline de pace și recunoștință. Deși întotdeauna vor exista frustrări și stres, lucruri pe care le-am rătăcit și puncte de pe lista de lucruri de făcut care se reportează pe ziua următoare, vor exista și momente în care vom vedea că lucrurile se așază la locul lor, mese făcute, treburi făcute, surprize în bucătărie sau chiar la birou. Poate fi doar o chestiune de a-L ruga pe Dumnezeu să ne ajute să vedem mâna Lui în viața noastră în fiecare zi.

Dumnezeu a scris deja Deuteronomul în viața fiecăruia dintre noi. Ne putem încrede că, atunci când va veni timpul, ceea ce va oferi El va confirma, încă o dată, că Dumnezeu Își iubește fiicele, are grijă de fiecare dintre noi într-un mod cu totul unic și că va avea întotdeauna pe inimă interesul nostru.

Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă păzească și să cunoașteți întotdeauna pacea Lui desăvârșită în inimile voastre!

autor: Yvita Antonette Villalona Bacchus

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO