Atunci, Împărăția cerurilor se va asemăna cu un om care, când era să plece într-o altă țară, a chemat pe robii săi și le-a încredințat avuția sa. Unuia i-a dat cinci talanți, altuia doi și altuia unul, fiecăruia după puterea lui, și a plecat.
Matei 25:14,15

Am stat în fața doamnelor din Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea Kizingo, din Mombasa, Kenya. Tocmai terminaserăm o săptămână puternică de rugăciune, care se încheia acum cu un mic-dejun cu rugăciune. După șapte prezentări axate pe modul în care indivizii își pot aprofunda în mod practic relația cu Dumnezeu, a venit timpul să le împuternicim pe femei.

Una câte una, doamnele s-au ridicat în picioare pentru a împărtăși preocupările pe care le aveau în legătură cu ocuparea locului care li se cuvenea și pentru a face ceea ce Dumnezeu le-a chemat să facă. Unele nu au fost suficient de curajoase să se ridice în picioare și să împărtășească, așa că și-au expus cu sfială unele preocupări. Două dintre ele m-au frapat. Una avea 17 ani și se întorcea acasă în vacanță după ce studiase în India.

A fost puternică și curajoasă și nu s-a temut să împărtășească ceea ce ar fi putut fi considerat ofensator pentru alții. „Sunt dezamăgită de modul în care unii dintre voi, care aveți funcții și responsabilități, le îndepliniți ca și cum v-ar fi teamă să dați tot ce aveți mai bun. Ca o femeie tânără care privește, sunt descurajată pentru că voi, doamnele mai în vârstă, vă feriți.” Sala s-a umplut de un aer de așteptare tăcută.

Cealaltă doamnă, o vizitatoare musulmană, s-a ridicat și a început să-și împărtășească observațiile și preocupările în limba locală swahili, fiind tradusă apoi. Chiar dacă am primit cuvintele ei la mâna a doua, nu am putut să nu-i văd pasiunea. Prin tremurul din vocea ei și lacrimile din ochi, mesajul ei a fost captivant. Și ea a împărtășit cât de îngrijorată era pentru femeile creștine, deoarece se părea că acestea nu trăiau mai dedicate pentru a avea un impact și a străluci pentru Domnul.

Chiar în acel moment, Dumnezeu mi-a pus pe inimă ce să împărtășesc cu doamnele. Vă împărtășesc acest lucru acum. Într-o zi, fiecare dintre noi va da socoteală în fața lui Dumnezeu de ce nu a făcut ceea ce ne-a chemat să facem. Nu ne putem folosi drept scuză soții, biserica, guvernul, politicile sau comunitatea.

De ce? Pentru că ne-am născut pentru a avea un impact dat de Dumnezeu! Vom da socoteală într-o zi, așa că, haideți, schimbați lumea!

autor: Nadine A. Joseph-Collins

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO