Mai presus de toate, să aveți o dragoste fierbinte unii pentru alții, căci dragostea acoperă o sumedenie de păcate.
1 Petru 4:8

Femeile au tendința de a rivaliza între ele. Penina a ironizat-o pe Ana pentru că era stearpă; Miriam a criticat-o pe cumnata ei, Sefora; iar Lea și Rahela păreau să manifeste tensiune în relația lor, deoarece aveau același soț. În loc să rivalizeze între ele, femeile ar trebui să cultive spiritul de a acoperi rușinea surorii lor, deoarece acesta este spiritul iubirii adevărate. Atunci când o soră face o greșeală și se împiedică, ar trebui să ne grăbim să îi întindem o mână de ajutor pentru a o ajuta să se pună pe picioare. Din păcate, multe fac contrariul.

Poate că ar trebui să luăm o pagină din cartea Mariei. Mă refer la Maria, mama lui Isus. Odată, ea a fost invitată la o nuntă în Cana Galileei. Cred că aceasta trebuia să fie nunta de vis a cuplului. Îndrăznesc să spun că trebuie să se fi investit multă gândire, efort și finanțe în planificarea și executarea acestui eveniment unic în viață! Lista de invitați trebuie să fi fost pregătită cu grijă, iar furnizorul de mâncare s-a asigurat, fără îndoială, că meniul a fost perfect și că vor fi pregătite alimente și vinuri din belșug pentru cei prezenți.

Dar ceva a mers prost. În timp ce oaspeții conversau și luau masa, s-a descoperit că vinul se terminase. În acele zile și în acea cultură, era o rușine ca vinul să se termine. Era considerat un indiciu al unei planificări proaste. Această situație dificilă a fost adusă la cunoștința Mariei care, susțin cercetătorii biblici, era o rudă a miresei. Înainte ca vestea să se răspândească printre invitați, Maria s-a apropiat discret de Isus și I-a cerut să intervină. Isus i-a instruit pe servitori să umple vasele cu apă. Servitorii s-au supus și, spre uimirea lor, din vase a curs vin. Datorită iubirii Mariei pentru ruda ei, ea a căutat să-i acopere rușinea, a ferit-o de rușine și de critici.

Dragi femei, dacă aflați de situația dificilă a unei surori, nu alimentați flacăra bârfei și nu-i măriți durerea. Mai degrabă, asemenea Mariei, căutați să rezolvați problema găsind o soluție semnificativă. Așa cum apa miraculoasă a oferit „cel mai bun vin”, tot așa puteți fi capabile să scoateți ceva pozitiv dintr-o problemă. Să urmăm sfatul apostolului Petru de a ne iubi profund unii pe alții, deoarece dragostea acoperă o mulțime de neajunsuri. Să fim un scut pentru surorile noastre!

autor: Gerene I. Joseph

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO