Negreșit, n-avem îndrăzneala să ne punem alături sau în rândul unora din aceia care se laudă singuri. Dar ei, prin faptul că se măsoară cu ei înșiși și se pun alături ei cu ei înșiși, sunt fără pricepere.
2 Corinteni 10:12

Ne place să campăm la Bruneau Dunes State Park, cu dunele sale vaste de nisip care se ridică din nisipul deșertului ca niște piramide antice. În timpul zilei, facem drumeții și prindem și eliberăm peștișori în lacurile mici de la poalele dunelor. Noaptea ne întoarcem ochii spre cer și ne lăsăm sufletele să se înalțe spre Creatorul nostru cu speranță și credință, din nou și din nou.

Într-o seară devreme, în timp ce mergeam pe poteca nisipoasă spre locul nostru de campare, am trecut pe lângă o tânără care părea să nu se potrivească cu peisajul. Când campăm în dunele din campingul nostru din Idaho, totul este acoperit de nisip. Îl respiri, îl gătești și, uneori, chiar îl mănânci. Dar această tânără femeie era îmbrăcată impecabil. Chiar și câinele ei arăta ca unul din acele rase de top pe care le vezi cu celebritățile.

La scurt timp după ce am trecut pe lângă ea, am observat cele mai neobișnuite seturi de urme de pași care împânziseră nisipul din spatele ei. Fără îndoială, proveneau de la niște pantofi foarte scumpi. Așa că am presupus imediat că îi aparțineau ei. Când am ajuns la tabăra noastră, am fost surprinsă să văd aceleași urme de pantofi tatuând nisipul peste tot în tabăra noastră. Aproape că mă așteptam să o găsesc în fața mea. Apoi, m-a lovit un gând. Mi-am apucat piciorul și m-am uitat pe talpa sandalelor. Și ce să vezi? Urmele acelea fuseseră lăsate de mine! Eu eram campioana „elegantă”, cu pantofi frumoși!

Am râs de mine însămi, conștientă brusc de lecția pe care Tatăl meu ceresc încerca să mă învețe. Cu toții suntem unici și impresionanți în felul nostru. Îi măsurăm pe ceilalți pe baza aspectului lor exterior, a înfățișării, a educației și a statutului lor social sau economic. Domnul măsoară după un standard foarte diferit. El măsoară inima. Sunt atât de recunoscătoare că slujesc unui Dumnezeu care ne prețuiește pe toți la fel și nu face distincții între copiii Săi pământești. Promisiunea este că nimic nu ne poate despărți de dragostea lui Dumnezeu, care este în Hristos Isus. Iar această dragoste nu are nimic de-a face cu statutul sau imaginea noastră, cu educația sau valoarea noastră, ci cu un Dumnezeu care nu Se schimbă niciodată. Un Dumnezeu a cărui dragoste pentru noi va rămâne întotdeauna.

Ce mângâiere ne aduce acest lucru atunci când ne oprim și ne gândim la asta!

autor: Olga Valdivia

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO