Moise a făcut un şarpe de aramă şi l-a pus într-o prăjină şi oricine era muşcat de un şarpe şi privea spre şarpele de aramă trăia.
Numeri 21:9

COVID-19 a preluat controlul asupra vieților noastre! Ce îmbrăcăm, ce facem, unde mergem, când mergem – toate sunt determinate de instrucțiunile/cerințele instituțiilor abilitate în domeniul sănătății publice. Unele rafturi din supermarket sunt goale. Mulți oameni și-au pierdut locurile de muncă. Alții și-au pierdut viața din cauza acestei boli potențial mortale. Multe spitale nu mai au paturi disponibile. Și, pentru moment, nu există niciun remediu la orizont!

Ce trebuie să facem pentru a supraviețui acestui virus? Să purtăm măști de protecție și să păstrăm distanța socială. Simplu! În Biblie, copiii lui Dumnezeu erau în pustiul Sinai când au trecut prin năvălirea șerpilor în tabără. Mulți erau mușcați de șerpi și se îmbolnăveau imediat, unii ajungând în pragul morții. Totuși, Dumnezeu le-a trimis prin Moise că dacă vor privi spre un șarpe de aramă, pe care îl ridicase acesta pe un stâlp, vor trăi. Simplu!

Aici, unde locuiesc, temperaturile sunt în creștere, iar sărbătoarea prilejuită de comemorarea ostașilor căzuți la datorie (Memorial Day) este tot mai aproape! Primăvara a sosit, iar noi dorim să petrecem, ca de obicei! Cele mai bune locații de pe plajă ne așteaptă. Am stat în carantină aproape două luni. Cine știe dacă purtarea măștii și distanțarea socială nu contează? Un oficial guvernamental a spus că înotul în piscină este permis. Fără mască sau distanțare socială la petrecerea noastră pe plajă!

Totuși, cei din pustiul Sinai care au cumpănit mai mult dacă se merită să privească spre șarpele de aramă au murit, în cele din urmă. Tot ce aveau de făcut ca să trăiască era să privească spre șarpele înălțat. În pandemia prezentă, mulți au ignorat cerințele de distanțare socială și de purtare a măștilor, așa că au mers la petreceri pe plajă și curând au contractat COVID-19. Tot ce ar fi trebuit să facă pentru a rămâne sănătoși era să rămână acasă sau să poarte mască de protecție și să păstreze distanța față de ceilalți din preajmă.

Când ne vom deschide ochii și inima ca să acceptăm apelurile delicate de a trăi – a trăi veșnic cu Domnul și Mântuitorul nostru? „Privește la Mine. Eu stau la ușă. Bat. Dacă auzi chemarea Mea și deschizi ușa, voi intra imediat și Mă voi așeza să cinez cu tine” (Apocalipsa 3:20, The Message). Este simplu: Priviți la Isus acum și veți trăi!

Sylvia A. Franklin

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO