Doamne, călăuzeşte-mă pe calea plăcută Ţie, din pricina vrăjmaşilor mei! Netezeşte calea Ta sub paşii mei! – Psalmii 5:8

Fiind în vacanţă, eu şi soţul meu am mers într-o zi la un labirint nu foarte departe de locul unde eram cazaţi. Labirintul era format din pereţi despărţitori din lemn şi patru turnuri în care trebuia să intri – în ordinea corectă. Ni s-a spus: „Dacă vă blocaţi, o puteţi lua întotdeauna pe platforma de deasupra labirintului.” Am apelat la singura modalitate de a ajunge la primul turn – folosind platforma de observare.

Gândul mi s-a dus la faptul că Dumnezeu este platforma noastră de observare. Când ajungem pe un drum înfundat sau virăm greşit, doar când privim la provocări din perspectiva lui Dumnezeu putem vedea o cale sigură de a ajunge la obiectivul propus.

Parcurgând traseul din labirint, în cele din urmă, eu şi soţul meu am ajuns la ultimul turn. încercaserăm toate traseele, dar nu părea să existe vreo cale de a ajunge la ultimul turn. Aceasta, până când cineva ne-a arătat un lambriu de lemn care se deschidea cu balamale. Acest lucru m-a făcut să meditez la faptul că Satana ne poate face să credem că nu există nicio cale de a ajunge la destinaţia finală a vieţii. Totuşi, Dumnezeu întotdeauna are pregătită o cale, trebuie doar să privim la toate posibilităţile pe care El ni le oferă. În cele din urmă, El ne va ajuta să vedem calea – lambriul la care El a adăugat o „balama”. Şi Se poate folosi de semenii noştri pentru a ne arăta acest lucru.

Poate uneori viaţa noastră se aseamănă cu un labirint. Totuşi, pe tot parcursul drumului, Dumnezeu ne arată clar calea. El niciodată nu ne lasă singuri în încercările vieţii. Ne-a oferit tot ce avem nevoie pentru a ajunge în siguranţă la capăt.

Dumnezeu nu vrea doar să privim obstacolele din perspectiva Lui – platforma de observare – ci, de asemenea, El pune oameni în viaţa noastră care să ne ajute să luptăm cu înşelăciunile lui Satana. El îi foloseşte pentru a ne încuraja, a ne spune că este o cale de a ieşi din dileme, chiar şi atunci când pare că nu este.

Doamne, Te rog, arată-ne cum să privim viaţa din perspectiva cerului! Ajută-ne să ne amintim că putem face acest lucru prin citirea Cuvântului Tău şi prin ascultarea glasului Tău! Ajută-ne să ştim când să luăm seama la îndemnurile celor care ne dau sfaturi înţelepte, inspirate de Tine! Îţi mulţumim pentru Isus, care a venit pe acest pământ pentru a ne deschide o cale şi pentru a ne arăta cum să ne trăim viaţa!

Melanie Carter Winkler

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO