Dacă iertaţi oamenilor greşelile lor, şi Tatăl vostru cel ceresc vă va ierta greşelile voastre. – Matei 6:14

Toţi cei pe care îi cunosc au experimentat durerea la un anumit moment în viaţa lor. Poate că a venit în urma unui divorţ, a morţii, ca urmare a unei tragedii, înşelăciuni, sărăcie sau din orice altă cauză. Durerea cauzată de o minciună este ceva ce am trăit cu toţii. Limba este o armă puternică. Iacov 3:8 spune: „Dar limba, niciun om nu o poate îmblânzi. Ea este un rău care nu se poate înfrâna, este plină de o otravă de moarte.” Scriptura mai spune de asemenea că „pot totul în Hristos, care mă întăreşte.” (Filipeni 4:13). Prin urmare, pot ieşi victorios din toate împrejurările dureroase, prin Isus Hristos.

Am văzut că, dacă nu-I predau lui Isus nemulţumirile mele şi continui să mă gândesc la ele, mă trezesc cuprinsă de ură. Ura creşte riscul de tensiune arterială ridicată, de atac de cord, stop cardiac şi chiar moarte. Odată mi-am dat seama că mă scufundam într-o stare de depresie profundă şi am recunoscut ura ca fiind una dintre cauze.

Când făceam şcoala de asistente medicale, am aflat că uneori depresia este mânie îndreptată spre interior. După ce am descoperit motivul mâniei mele, cu ajutorul lui Dumnezeu, am început să-mi contracarez gândurile negative cu unele pozitive, vindecătoare. Ştiu acum că cel mai bun tratament pentru ură este iertarea. În general, cel care ţi-a provocat durere îşi vede mai departe de viaţă, în timp ce tu simţi că explodezi pe interior. Vorbesc din experienţă personală, din ceea ce am trăit în urmă cu câţiva ani. Din fericire, Dumnezeu m-a ajutat să cresc de atunci.

Indiferent de provocările cu care te-ai putea confrunta astăzi, pacea iese la suprafaţă atunci când reuşeşti să ierţi. Este greu să te ierţi pe tine însăţi, dar „la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinţă” (Matei 19:26).

În plus, iertarea ajută la vindecare. Dacă rănile din trecut te-au transformat într-o persoană mânioasă, cere-I lui Dumnezeu să te ajute, astfel încât durerea şi mânia să nu se transforme în ură. El te va trece prîntr-un proces de vindecare şi, cu timpul, întreaga situaţie se va şterge în mare parte din mintea ta. Dacă, dîntr-un motiv oarecare, îţi mai aminteşti, vei descoperi că nu mai doare atât de mult. Dumnezeu poate să vindece complet. Dumnezeu a făcut acest lucru în dreptul meu şi va face la fel şi pentru tine, dacă îi oferi ocazia.

Mă rog astăzi ca Dumnezeu să ne facă în stare să iertăm de câte ori este nevoie, astfel încât, atunci când Isus va veni, să putem intra şi trăi pentru veşnicie într-o lume fără păcat.

Cora A. Walker

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO