Zicând: „L-a părăsit Dumnezeu; urmăriţi-l, puneţi mâna pe el, căci nu-i nimeni care să-l scape!” – Psalmii 71:11

Tineţi-vă bine, pentru că am nişte veşti extraordinare! în Psalmii 71:11, duşmanii scriitorului spun că Dumnezeu a uitat de el, deşi autorul a fost credincios lui Dumnezeu şi este acum în vârstă. Duşmanii ameninţă de asemenea că vor veni să-l ia.

Cuvinte descurajatoare pot veni chiar din partea unor persoane cunoscute. Uneori, astfel de cuvinte vin din partea prietenilor, a membrilor familiei. Alteori, ne poate trăda chiar mintea noastră. Cu toate acestea, cuvintele rostite de duşmanii noştri sunt adesea neadevărate. Scopul lor este să ne descurajeze şi să ne facă să cădem în groapa deznădejdii spirituale.

Cum ar putea o astfel de tactică să funcţioneze în cazul nostru? Ei bine, iată cum. Trăim în această lume păcătoasă, plină de boală, necaz, dezastru şi disfuncţi-onalitate. Am mers mulţi ani alături de Cel care ne iubeşte cel mai mult – Dumnezeu. Apoi, duşmanul sufletului nostru vine la noi într-un moment de descurajare şi ne spune: „Cred că lui Dumnezeu nu-I pasă atât de mult de tine de vreme ce nu ai obţinut acea promovare.” Sau: „Nu te-ai vindecat atunci când te-ai rugat pentru vindecare. Nu ai primit răspuns la rugăciune. Dumnezeu te-a părăsit. Eşti singur.” Cu cât eşti creştin de mai mult timp, cu atât îţi vin mai multe gânduri de acest fel, gânduri cu care te asaltează duşmanul sufletelor noastre. Din nefericire, uneori credem pe jumătate aceste lucruri. Poate chiar acum aluneci în această capcană. În tot acest timp, te distanţezi de Dumnezeu, iar aceste minciuni îţi slăbesc credinţa.

„Dumnezeule, nu Te depărta de mine! Dumnezeule, vino degrabă în ajutorul meu!” (Psalmii 71:12). Ajută-mă să cred în Tine atunci când nu primesc ce doresc, când nu înţeleg sau când nu sunt vindecată. Dezamăgirile sau situaţiile grele din viaţă nu îl reflectă pe Dumnezeu. Ele spun mai degrabă ceva despre viaţa în această lume de păcat. Aici se întâmplă lucruri urâte.

Nu credeţi minciunile duşmanului. Deşi viaţa ta poate nu a mers conform planului tău, Dumnezeu nu te-a părăsit. Toate lucrurile lucrează pentru binele tău din veşnicie sau pentru binele altei persoane.

Dumnezeu nu vrea să stea departe de tine acum. Nu te depărta tu de El.

Angie Joseph

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO