Pentru ca toate popoarele pământului să ştie că mâna Domnului este puternică şi să vă temeţi totdeauna de Domnul, Dumnezeul vostru. – losua 4:24

Era o altă zi extraordinară pentru Israel. Generaţia mai tânără fusese martora unui zid miraculos de apă care ţinea pe loc râul Iordan, la fel cum părinţii lor văzuseră despărţindu-se apele Mării Roşii cu mulţi ani în urmă. Exact aşa cum promisese Dumnezeu, mii de picioare mergeau pe albia râului ca pe uscat! Ce emoţie să iei parte la aşa o minune!

Dumnezeu dorea ca şi generaţia următoare să ştie despre această zi extraordinară, aşa că i-a dat instrucţiuni lui losua să pună câte un bărbat puternic din fiecare seminţie să care o piatră uriaşă din mijlocul fluviului Iordan. Acolo stătuseră preoţii şi ţinuseră chivotul, în timp ce israeliţii şi turmele lor traversau. Imediat ce preoţii cu chivotul şi bărbaţii cu pietrele au ajuns în siguranţă de cealaltă parte a Iordanului, peretele de apă s-a prăbuşit, iar fluviul a început iar să curgă în torente.

Israeliţii şi-au instalat tabăra la Ghilgal, unde losua a aranjat cele douăsprezece pietre mari sub forma unui altar care să rămână ca aducere aminte. El avea menirea de a aminti generaţiei următoare minunea pe care a facut-o Dumnezeu pentru a-i duce pe acei sclavi egipteni în Ţara făgăduinţei.

Ai în casa ta elemente care să-ţi amintească de modul în care Dumnezeu ţi-a condus viaţa, atât pentru a-ţi întări credinţa, cât şi pentru a-ţi încuraja copiii în călătoria credinţei lor? Iată câteva sugestii în vederea construirii propriului altar: Scrie pe hârtie experienţele semnificative prin care ai trecut. Fă o listă cu evenimentele în care ai putut vedea călăuzirea lui Dumnezeu şi modul în care El a rezolvat o anumită problemă. Sau marchează întâlnirile importante cu Dumnezeu atunci când citeşti Biblia. Eu citesc din Biblie având la îndemână un creion şi o riglă, pentru a putea sublinia versetele speciale, asupra cărora Duhul Sfânt îmi atrage atenţia. Este mai uşor atunci când priveşti în urmă să simţi iarăşi aceleaşi binecuvântări.

Scrie pe marginile Bibliei nume ale unor prieteni sau ale unor membri ai familiei pentru care te simţi îndemnată să te rogi. De asemenea, caută prin casă obiecte care îţi amintesc de o experienţă spirituală importantă prin care ai trecut, aşa încât atunci când revezi aceste obiecte, inima să-ţi fie încurajată din nou.

Nu ţine „altarul” ascuns. Impărtăşeşte-ţi experienţa credinţei cu familia şi cu prietenii, care vor fi încurajaţi văzând modul în care Dumnezeu îţi conduce viaţa. Şi fiecare rememorare îţi va îmbogăţi propria experienţă!

Roxy Hoehn

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO