Nu ştiţi că, dacă vă daţi robi cuiva ca să-l ascultaţi, sunteţi robii aceluia de care ascultaţi, fie că este vorba de păcat, care duce la moarte, fie că este vorba de ascultare, care duce la neprihănire. Romani 6:16

În ianuarie 2013, am suportat a patra, şi sper că ultima, operaţie de înlocuire de rotulă. A fost a treia la genunchiul drept. A fost foarte greu să accept că va trebui să suport o altă înlocuire de rotulă şi apoi să trec din nou prin coşmarul recuperării şi al fizioterapiei. Încă mă luptam cu durerile de după a treia operaţie, de anul trecut, iar acum să o iau de la capăt – încă o operaţie la acelaşi picior!?

După a doua operaţie la piciorul drept, am luat analgezice foarte puternice vreme de un an şi tocmai mă pregăteam să-mi dezobişnuiesc corpul de ele. O altă operaţie însemna că doza de calmante trebuia să crească din nou, iar eu trebuia să o iau de la început cu încercarea de a elimina din corpul meu medicamentele. Cred că asta mă îngrijora mai mult decât ideea operaţiei.

După a patra operaţie, m-am trezit în situaţia de a lua doze crescute din acelaşi analgezic, combinat cu alte câteva. A fost cel mai mare coşmar al meu. Ştiam că nu pot suporta durerea fără medicamente, dar, în acelaşi timp, faptul că le luam mă îngrijora foarte tare. Aşa am luat-o de la capăt – să-mi obişnuiesc corpul fără ele. În septembrie 2013, am luat ultima tabletă de calmant, după care a început lupta. Sevrajul. Citisem despre simptomele sevrajului, dar era pentru prima oară când le simţeam pe pielea mea. Corpul meu tânjea după medicamente, fie că aveam nevoie de ele, fie că nu. Mi-am dat seama că lupta mea era cu adevărat o luptă a cărnii. Am apelat la Tatăl din cer să-mi dea putere în timpul multelor nopţi în care mă plimbam pe hol, neputând să dorm din cauza transpiraţiilor reci, a durerilor de cap şi a iritabilităţii.

Noi, creştinii, ne luptăm cu trupul, cu firea noastră. Pavel spune că devenim robi ai păcatului. Păcatul poate da o dependenţă de care este greu să scapi. Simptomele de sevraj ale păcatului pot da nopţi nedormite în timp ce ne luptăm cu pofta de păcat. Pavel ne spune că harul lui Dumnezeu ne eliberează de dependenţa de păcat (Romani 6:15). De aceea avem nevoie să murim în fiecare zi şi să alegem să trăim în Hristos Isus (v. 6,7), deoarece numai în Isus putem fi liberi. Da, se poate. Păcatul nu trebuie să ne controleze viaţa. Am descoperit că, avându-L pe Isus lângă mine – şi în inima mea -, pot face cu adevărat totul.

Heather-Dawn Small

Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

 

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO