Nu judecaţi după înfăţişare, ci judecaţi după dreptate.- Ioan 7:24

Făcând ordine printre nişte dosare, am găsit o foaie cu o veche povestire. Sunt sigură că am mai citit-o odată într-un e-mail şi s-ar putea ca şi tu să o fi citit. Este vorba despre o femeie care aştepta să se îmbarce în avion; avea la ea un pachet de biscuiţi pe care să îi mănânce cât aştepta. Cum îşi ronţăia ea biscuiţii, a început să o enerveze rău faptul că un om de afaceri, stând lângă ea, continua să ia din pachetul ei de biscuiţi. Într-un final, a fost anunţat zborul domnului respectiv, iar pachetul s-a golit. Era foarte iritată. Când s-a apropiat de poarta ei de îmbarcare, şi-a deschis poşeta să-şi ia actele şi, ce să vezi, a găsit pachetul ei de biscuiţi. în realitate, ea îi mâncase lui biscuiţii.

În dimineaţa de după momentul în care am recitit această povestire, am parcurs capitolul 7 din loan. Şi aici e vorba tot despre nişte oameni care au făcut presupuneri foarte greşite. Unii spuneau că Isus nu are cum să fie Mesia, pentru că, spuneau ei, „noi ştim de unde este omul acesta, însă, când va veni Hristosul, nimeni nu va şti de unde este” (v. 27). Alţii, după cum apare ulterior în capitol, ziceau: „Cum, din Galileea are să vină Hristosul? Nu zice Scriptura că Hristosul are să vină din sămânţa lui David şi din satul Betleem, unde era David?” (v. 41,42). Erau foarte siguri cu privire la ceva despre care, de fapt, nu ştiau nimic, lucru care i-a făcut să-şi rateze şansa de a-L cunoaşte şi de a-L urma pe Mesia – o greşeală cu urmări veşnice.

Mă gândesc la numeroasele ocazii în care am făcut presupuneri despre cineva sau despre ceva doar pentru ca, în final, să descopăr că greşisem. Îmi aduc aminte când copiii noştri erau mici şi se hârjoneau, eu deseori porneam de la premisa că ştiam bine cine este de vină, însă, dacă eram destul de înţeleaptă să cercetez şi să ascult, de mai multe ori descopeream că făcusem o presupunere greşită.

Tare mi-e teamă că, în bisericile şi în comunităţile noastre, deseori presupunem că oamenii cunosc programele, avantajele şi tot ceea ce se întâmplă în beneficiul lor, dar nu e aşa. Şi ne bazăm pe ideea că îl cunosc suficient pe Isus pentru a lua decizia de a-L urma.

Presupun că ai o experienţă personală cu Isus Hristos şi ai certitudinea că El poate să te salveze; şi te va salva. Dacă lucrurile nu stau aşa, azi este ziua în care pot începe să stea chiar aşa. Nu putem presupune că vom avea o altă zi sau o altă şansă de a lua decizii de care să depindă viaţa noastră. Azi e ziua de a „judeca cu o judecată dreaptă”.

Ardis Dick Stebakken

Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

 

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO