Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.- Ieremia 29:11

În copilărie, am locuit în cartierul Wellston din St. Louis, Missouri. Mama era profesoară, iar tata era alcoolic. Când bea, tata devenea violent şi, ca să bea, lua de la mama banii puşi deoparte pentru facturi. Pe atunci, viaţa nu era prea uşoară pentru sora mea, fratele meu şi pentru mine, iar lunile de iarnă erau cele mai grele pentru familia noastră. Deseori, nu aveam curent sau gaz şi trebuia să ne facem temele la lumina lanternelor. Pe când aveam opt ani, eu şi fratele meu mai mic ne-am întors de la şcoală la o casă arsă şi dărâmată. Tata adormise în timp ce fuma, prin urmare casa noastră a luat foc şi a ars până la temelii.

Cu tot haosul de acasă, nu eram o elevă, cum ar spune profesorii, de nota 10. În cele mai multe zile, visam cu ochii deschişi în timpul predării, prefăcându-mă că trăiesc într-o lume perfectă, cu o casă frumoasă, cu maşină, că purtam haine noi, nu vechituri de la sora mea.

Pe când eram în clasa a şaptea, domnul profesor Medford Lloyd Brown, care era şi directorul şcolii, ne-a predat înmulţirea şi împărţirea cifrelor cu zecimale. Fiindcă eram singura elevă care înţelegea cum să rezolve problemele, domnul Brown m-a rugat să le rezolv la tablă pentru colegii mei. Încrederea arătată de profesor nu doar că mi-a întărit încrederea în mine, dar mi-a trezit dorinţa de a preda. Lucrez în educaţie de aproape 30 de ani şi sunt în prezent directoarea celui mai mare liceu din statul Missouri. Atunci când un elev se anunţă că vrea să discute cu mine, de obicei trece printr-o oarecare criză; fără excepţie, e vorba de ceva cu care eu însămi m-am confruntat în copilărie.

Ca urmare a luptelor mele, Dumnezeu îmi dă ocazia să încurajez mii de tineri care încearcă să vadă sensul vieţii în timp ce îşi decid „chemarea” personală. Mă bucur că am învăţat că Dumnezeu nu este limitat de situaţiile în care ne aflăm sau de trecutul nostru şi că va continua să transforme blestemele în binecuvântări pentru copiii Săi. „Domnul este scăparea celui asuprit, scăpare la vreme de necaz” (Psalmii 9:9).

Cheryol Mitchell

Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

 

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO